Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

500 bin zeytin fidanını dikilmiş gibi gösterip devletten teşvik almışlar

zeytin.jpgTarım Bakanlığı'nın zeytinciliği desteklemek amacıyla fidan başına verdiği dikim teşviği, dolandırıcılara yaradı. 500 binden fazla fidanı dikmiş gibi gösteren uyanıklar, devletten hak etmedikleri halde yaklaşık 5 milyon YTL teşvik aldı. Konuyla ilgili yasal işlem başlatan Bakanlık, teşvik ödemelerini Türkiye genelinde durdurdu.

Damızlık Tavuğa 30 Milyon Dolar Gidiyor, Horozlar Hediye Geliyor

damizlik-tavuk.jpgSağlıklı Tavuk Bilgi Platformu Başkanı Zulah Daştan, "Türkiye’nin damızlık tavuk ithalatı bu yıl 6.5 milyon adedi bulacak. İthalatın parasal değeri 30 milyon dolara ulaşacak" dedi.  Daştan, damızlık tavuk ithalatının "100’lük seri"ler halinde gerçekleştiğini, her seride 15 horozun hediye gönderildiğini söyledi.

Bakan açıkladı: Arpaya 4, buğdaya 5, bakliyata 10 kuruş prim

eker_prim.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bu yıl hububat yanında, bakliyat için de üreticilere prim verileceğini bildirdi. Eker, bu yıl kilogram başına buğday için 5 YKr, arpa, çavdar ve yulafta 4 YKr, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimekte de 10 YKr prim verileceğini söyledi.

 

Yangınları engelleyen keçiler

keci_ve_yangin.jpgKeçiler ormanlar için zararlı mı, yoksa yararlı mı?” Bu sorunun cevabını Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, yayınladığı makalesinde verdi. Prof. Ortaş’a göre, “Keçiler orman içinde oluşturdukları seyreltme olayı ve açtıkları patika yollardan dolayı yangın çıkmasını, çıkan yangının yayılmasını engelliyor.

Mazot ve gübre desteği başvuruları başladı.

mazot_gubre_destek.jpgÇiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot ve Kimyevi Gübre Destekleme (MGD) Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de  yayınlandı. Tebliğ'e göre MGD ödemeleri için başvurular 13 Temmuz - 28 Kasım 2008 tarihleri arasında yapılacak.

Bu kampanya kaçmaz !

kampanya_antep.jpgFıstık Gaziantepli çiftçilerin imdadına yetişti. Nakit sıkıntısına düşen üreticiler fıstığı kredi kartı gibi kullanıyor. Hububattan bekledikleri kazancı elde edemeyen Gaziantepli çiftçiler, ihtiyaçlarını bir ay sonra hasadına başlayacakları Antep fıstığını teminat göstererek satın alıyor.

Sığır Sırtında Metan Deposu

sigir-sirtinda-metan-deposu.jpgArjantinli bilim adamları, sığırların çıkardığı metan gazını hayvanların sırtlarında depolayarak küresel ısınmaya etkisini araştıracak.

Genetikte son nokta! İZLE

genetik_son_nokta.jpgŞaşırtıcı boyutlarda ilerleyen genetiği değiştirilmiş gıdalara yenileri ekleniyor.