Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

İthal Ettiği Kadarını Tarlada Yitiriyor!

bugday_hasad.jpgHer yıl ortalama 1 milyon ton buğday, yanlış hasat yöntemi kullanıldığı için tarlada kalıyor. Uzmanlar, Türkiye'nin ithal ettiği kadar buğdayı tane kaybı nedeniyle tarlada bıraktığını belirtiyor. 

Kuraklık desteği verilecek 35 il ve 210 ilçe belirlendi

kuraklik_dest.jpgKaybedilen ürün miktarına karşılık gelen alan için kuraklık desteği ödenecek destek için 35 il ve 210 ilçe belirlendi.Liste haberin devamında.

Artık hayvancılık da ihtisas işi

hayvancilik_sanayi.jpgHayvancılık sektöründe, bir çeşit ''üretim çiftliği'' mahiyetinde yapılanmayı ve geleneksel metotlardan, modern uygulamalara geçişi öngören ''''(HİOSB) kurulmasına ilişkin, ilk pilot uygulama Amasya-Suluova'da başlıyor

Susuzluğa Karşı Yüzde 40 Avantajlı Gübre

gubre.jpgİzmir'de bulunan Esen Şirketler Grubu'nun Esen Gübre firması tarafından üretilen ''Organosen'' isimli organik gübre tanıtıldı. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Önder Esen, yeni gübrenin susuzluğa karşı yüzde 40 avantajlı olduğu söyledi.

İnsanlara zehirli olan ilaçların üretimi yasaklanacak

zirai_ilac.jpgAvrupa Birliği'nin insan sağlığına olumsuz etkileri nedeniyle yasaklı listesine aldığı, ancak, Türkiye'de halen tarla ve bahçelerde kullanılan 135 zirai ilaçtan kademeli olarak kurtulmaya başlanacağı belirtildi.

Kuraklık Desteğinin Hazine'ye Maliyeti 700 Milyon Ytl

109309.jpg16. Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nin açılışına katılan  Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker,  35 il ve 210 ilçede çiftçiye sağlanan kuraklık desteğinin Hazine'ye maliyetinin 700 milyon YTL olduğunu bildirdi.

Buğdaydan Zarar Eden Çiftçi Ayçiçeğine Yöneldi

bugdaydan_aycicegine.jpgSon Yıllarda Buğdaydan İstediği Verimi Alamayan Çiftçi Alternatif Ürünlere Yöneliyor. Çiftçinin En Fazla Rağbet Gösterdiği Tarım Ürünleri İçersinde Ayçiçeği İlk Sıralarda Yer Alıyor.

Buğdaya dekar başına 22 YTL kuraklık desteği

kuraklik_primleri.jpgBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuraklıktan dolayı ürünleri yüzde 30'un üzerinde zarar gören çiftçilere dekar başına, buğday için 22, arpa için 13, mercimek 22, nohut için 30, burçak ve mürdümük için ise 24 YTL kuraklık desteği verileceğini açıkladı.