Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Ekonomi & Desteklemeler

Destekleme primi ödemelerinde yeni uygulamalar

Destekleme primi ödemelerinde yeni uygulamalarTürkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2011 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği'nin çok sayıda yeni özellik içerdiği belirtilerek, çiftçiler uyarıldı.

Kırsal kalkınmada proje tutarı 100 bin TL yükseldi

Tarımsal Kalkınma proje tutarı 100 bin Tl ye çıkarıldıKırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, hibeyle esas proje tutarı, tüzel kişiler için 600 bin liraya çıkarıldı.

Fark ödemesi destekleme prim miktarları belli oldu

Fark ödemesi destekleme prim miktarları belirlendiTürkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli'ne göre 2011 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

"Avrupa'nın en yüksek tarımsal hasılasına sahibiz"

Avrupa'nın en yüksek tarımsal hasılasına sahibizTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ''Türkiye'nin, Avrupa'nın en yüksek tarımsal hasılasına sahip ülkesi haline geldiğini, Hükümetin sağladığı desteklerin bunda çok büyük katkısı bulunduğunu'' söyledi.

Bakanlık, et üretimini artırmak için 'prim' şartlarını değiştirdi

Bakanlık et üretimimi arttırmak için prim şartlarını değiştirdiSüt desteği ve hayvan kesim primi ödeme şartlarında değişiklik yapıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, süt desteğinin ödeme dönemlerini ve birim fiyatlarını belirleyecek. Böylece, süt için ödenecek prim miktarı, üretimin az veya çok olduğu döneme göre değişebilecek.

Hibe desteği devam edecek

Kırsal kalkınma yatırımlarına, 2011-2015 döneminde de yüzde 50-75 tutarında hibe desteği uygulanmasına devam edilecek.

Yüzde 50 hibe desteğinin süresi uzadı, çiftçiden proje bekleniyor

Yüzde 50 hibe desteği uzatıldıTarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2006´da başlatılan ve 2010 yılı sonunda tamamlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP)´nın süresi 31 Aralık 2015 tarihine kadar uzatıldı.

Tarımda 2011 desteklemeleri

2011 Tarımsal  desteklemeleri açıklandıÇiftçilere 2011 yılında verilecek destekleme miktarları açıklandı.  Tarımsal Desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2011 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.