Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Ekonomi & Desteklemeler

Çiftçinin yüzünü güldürecek 16 destek

Çiftçinin yüzünü güldürecek 16 destek geliyorTBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, önümüzdeki hafta açıklanması planlanan destekleme primleri ile ilgili çiftçiye müjde verdi. Kirişçi, kırsal kalkınma desteğinin yeniden başlatılacağını bildirdi.

Kriz Tarımdaki İstihdamı Artırtırdı

(TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kriz Döneminde İş Bulamayacağını Düşünen Kişilerin Tarım Sektöründen Çıkmakta Daha İhtiyatlı Davrandığını Belirtirken, "Şehirlerde İş Bulamayan Pek Çok İnsan da Tekrar Tarım Sektörüne Yöneliyor." İfadesini Kullandı.

Devlet çiftçiyle ortak oldu

Devlet çitçi ile ortak oluyorTarım Bakanı Eker, 2011 yılında başlatılan kampanyayla altyapı hibe oranını yüzde 75'e çıkardıklarını söyledi ve ekledi: Sermayenin yüzde 50'sine ortağız, kârın ise hepsi sizin..

Domatesin kilosu 5 liraya kadar çıkınca gözler seraya çevrildi

Ramazan Bayramı sonrası sürekli artmaya başlayan domatesin kilo fiyatı market ve pazarlarda 5 liraya kadar çıktı.

Süt primleri yüzde 50 artırılıyor

Hayvancılık sektöründe, süt üretimin teşviki ve kayıt altına alınması için kg başına verilen süt primi, 2011 yılı için, inek-manda sütünde 4 kuruştan 6 kuruşa, koyun-keçi sütünde 10 kuruştan 15 kuruşa yükseltildi. Fazla sütün piyasadan çekilerek, süt fiyatlarının düşmesini önlemek amacıyla, bu yıl da süttozu teşviği uygulanacak.

Narenciye'de pirim artışı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, narenciyede ton başına verilen 75 dolarlık ihracat priminin artırılması için tekrar görüşme yapacaklarını belirtti.

Bitkisel Üretimde Biyolojik Mücadeleye Destek

Örtüaltı bitkisel üretimde biyolojik ve biyoteknolojik mücadele yapan üreticilere dekar başına 70 lira ile 200 lira arasında destek sağlanacak.

Motorinde tek vergiden mağdur olan çiftçiye yeni destek gündemde

Enerji Piyasası Düzenleme Ku rumu'nun (EPDK) AB'ye uyum kapsamında kırsal motorin normal motorin ayrımına son vermesiyle birlikte yılbaşından itibaren motorinde tek tarifeli özel tüketim vergisi uygulaması başlayacak.