Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hayvansal Üretim

Polen tuzaklı kovan arı sayısını artırıyor

Polen tuzaklı kovan arı sayısını artırıyorErzurum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, Türkiye arıcılığında mutlaka polen tuzaklı kovanlara geçilmesi gerektiğini belirterek, bu uygulamayla ülke ekonomisine daha çok katkı sağlanacağını söyledi.

Koyunun tanesi 1000 liraya çıktı

Koyun fiyatları 1000Tl ye ulaştıZiraat Bankası’nın küçükbaş hayvancılık yatırımlarına verdiği sıfır faizli kredi ile damızlık koyuna talebin artması fakat yetiştiricilerin elindeki koyun ve kuzuları satmaması, koyun fiyatını bin liraya çıkardı.

Hayvancılık sektörü AB'ye hazırlanıyor

hayvancılık sektörüTürkiye, tarım sektörünün altyapısının AB'ye uyum sağlaması için birçok alanda, AB desteği ile projeler uyguluyor. En son, Türkiye'de çok yaygın olan sığır, koyun ve keçi brusellozu ile sığır tüberkülozu hastalıkları ile mücadelede izlenecek stratejiyi belirlemek üzere, Türkiye genelinde, işletme ve köy bazında "tarama" çalışması başlatıldı.

Hayvancılık kıymete bindi

Hayvancılık kıymete bindi.Bugüne kadar sadece süt sığırları sigortalanabilirken, hayvan varlığının azalması, et fiyatlarının hızla artması üzerine Tarım Bakanlığı, yıl başından itibaren besi sığırlarını da devlet destekli tarım sigortası kapsamına aldı. Böylece primin yarısını üretici verecek, yarısını da devlet karşılayacak. İthal hayvanlar da sigortalanabilecek.

Eker: 'Hayvancılık sektörü için tedbirimizi aldık'

Eker: 'Hayvancılık sektörü için tedbirimizi aldıkTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Hükümetimiz hayvancılık sektörünün geliştirilmesiyle ilgili olarak kısa, orta ve uzun vadede tedbirler almıştır" dedi.

Hayvanını küpeletmeyen üreticiye 500 TL ceza

Hayvanını küpeletmeyene 500 Tl cezaVeteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu'na eklenen yeni hüküm kapsamında hayvanlarını küpeletmeyen üreticilere 500 TL para cezası getirildi.

Tübitak Destekledi, Midye Boy Attı

Midye üretimiSinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Tübitak Tarafından Desteklenen "Açık Denizde Midye Yetiştiriciliği" Projesini Gerçekleştirdi.