Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Etkinlikler & Duyurular

2012 Targel Alımı

2012 targel alımıTrabzon Milletvekili M. Volkan CANALİOĞLU'nun mecliste vermiş olduğu yazılı soru önergesi bakanlık tarafından cevaplandırıldı.

2012 yılında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre TARGEL Projesinde görev yapmak üzere 2500 adet Mühendis ve Veteriner istihdam edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği beliritildi. Ancak alım tarihi hakkında net bir bilgi verilmedi.

Tohumluk patates üretiminde yeni yönetmelik

Tohumluk patates üretiminde yeni yönetmelik çıkarıldıTohumluk patateslerin sertifikasyon sistemi dahilinde gerçek ve tüzel kişiler tarafından ülke içinde üretilmesi ve pazarlanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Tarım Fuarı Adana'da tarlada düzenleniyor

Adana'da açık tarla günleri düzenleniyorGeçen yıl ilki Trakya'da gerçekleşen 'Açık Alanda Tarla Günleri Fuar'ı bu yıl Adana'da 330 bin metrekare açık alanda organize edilecek.

Sebze ve meyve üretiminde 9 etken maddenin kullanımı yasaklandı

9 Etkili maddenin kullanımı yasaklandıAB'nin domates, biber ve kabak ile armutta zararlılarla mücadelede kullanılan 9 etken maddeyi yasaklaması üzerine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren Türkiye'de de bu uygulamayı başlatma kararı aldı.

AB, Türkiye’den gelen yaş sebze ve meyveye giriş fiyat uygulaması başlattı

AB sebze ve meyveye giriş fiyat uygulaması başlattıAvrupa Birliği'nin (AB), Türkiye'nin gerçekleştirdiği yaş meyve sebze ürünlerine AB'ye Giriş Fiyat Uygulaması başlatması Türk ihracatında sıkıntı yaratıyor.

Çiftçiye destek ödemeleri 25 Mart'ta

Çiftçilere destekleme ödemesi 25 mart'ta başlıyorTarım ve Köyişleri Bakanlığı, Mart ayı destek ödemelerinin 25 Mart’ta yapılacağını belirterek, çiftçilere 25 Mart itibariyle toplam 638 milyon TL ödeneceğini bildirdi.

Tarım ve Gıda Bakanlığı için düzenleme tamam

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım ve Gıda Bakanlığı olarak değiştiriliyorTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker üretimden gıda güvenliğine, sanayiden toprak bölünmelerine kadar pek çok alanda tarım sektörünü daha sıkı kontrol altına almak için Tarım ve Gıda Bakanlığı kurmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende satışında şartlar yine değiştirildi

Bitki Koruma Ürünleri Toptan ve Parakende SAtış Yönetmeliği DeğiştiBitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende satışı yapabileceklere ilişkin şartlar yeniden değiştirildi. Sadece Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Bayi açma yetki belgesi alan Ziraat Mühendisleri,  Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satışı yapabilecek. Artık Ziraat Teknisyenleri ve Meslek yüksek okullarından mezun teknikerler, Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende satışını yapamıyacak.