Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Etkinlikler & Duyurular

TİGEM 5 işletmeyi daha kiraya verecek

Tigem 5 İşletmeyi daha kiraya verecekmişTİGEM Genel Müdürü Bilden, "5 işletmeyi daha özel sektöre kiralayacağız bu yatırımlarla 2015'te 208 milyon lira kar eder hale geleceğiz" dedi.

Devlet destekli tarım sigortasının kapsamı genişletildi

tarsimTarım ve Köyişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, meyvelerde çiçeklenme dönemi ile erkek besi sığırlarının sigorta kapsamına alındığı belirtilerek, bu yeni uygulamayla Türk tarım ve hayvancılığına çok önemli bir katkının önünün açılmış olduğu vurgulandı.

Tohum sertifikaları 1 yıl geçerli olacak

Tohum sertifikaları 1 yıl geçerli olacakTohum üreticilerinin, tohumlukların üretildikleri üretim sezonu içerisinde aldığı sertifika ve raporlara, düzenlenme tarihinden itibaren bir yıl geçerli olması şartı getirildi.

Bakanlığın Yeniden Yapılandırılması TBMM’nin Gündeminde

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bakanlığın adının “Tarım ve Gıda Bakanlığı” olarak değiştirilmesiyle ilgili kanun teklifinin, ilgili komisyonlardan geçirilerek TBMM’nin gündemine getirildiğini söyledi.

Tarımda Ar-Ge projelerini, Kurul belirleyecek

Proje kapsamında alet, makina, tohum, gübre girdi alımları bütçeden desteklenecek, promosyon malzemesi, ısıtma, haberleşme giderleri desteklenmeyecek.

İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliği yenilendi

iyi tarım uygulamaları yönetmeliği yenilendiTarım ve Köyişleri Bakanlığı, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir ürün arzının sağlanması için gerçekleştirilecek iyi tarım uygulamalarının usul ve esaslarını içeren İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliğini yeniden düzenledi

Belediyeler ruhsatsız seraya ceza kesecek, üretici tedirgin

Belediyeler ruhsatsız seralara ceza kesmeye başladılarGıda şirketleri sebze meyve ihracatını artırmak için yeni pazar ararken, yerli üreticiye kötü bir haber geldi. Bazı belediyelerin seralar için inşaat ruhsatı istemeye başladığı ortaya çıktı.