Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

İşte bibelerin acı olmasının sırrı!

biber.jpgBazı biberlerdeki acı tadın nedeninin "düşmanlara karşı" savunma mekanizması geliştirmesi olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, capsicum chacoense türü biberlerin, "düşmanlarının" sayısına göre kendini acılaştırdığını gördü.

Üreticiler tarlasını kendi ilaçlayamayacak

pulverresim1.jpgTarım ilacına reçete ile satış zorunluğu getirilmeye hazırlanılırken, ilaç uygulayıcıları için de yeni şartlar belirleniyor. Çitçi, artık ilacı tarlasına kendi atamayacak. Kendi tarlasını ilaçlamak isteyen çiftçinin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın bu amaçla düzenlediği eğitimlere katılarak, izin alması gerekecek.

İnekler neden kuzeye dönüyor?

inek_kuzey.jpgBilimadamları büyükbaş hayvanların hangi kıtada olursa olsunlar, otlarken ya da dinlenirken bedenlerini kuzey-güney yönünde hizaladıklarını tespit etti.

İhracat için 'güvenli çiftçi' aranıyor

ihracat_2.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı, Rusya'ya yapılan yaş sebze-meyve ihracatında yeni bir sorunun yaşanmaması için ''güvenli çiftçi'' ve ''güvenli ihracatçı'' uygulaması başlatıyor.

Açıklanan mısır fiyatları üretici temsilcilerini memnun etmedi

misirfiyat.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından açıklanan mısır fiyatları üretici temsilcileri tarafından düşük bulundu. Girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu savunan üreticiler, hükümetin verdiği fiyatın geçen seneki serbest piyasa fiyatları olduğu görüşünü savunuyor.

Ziraatçi reçete yazmadan tarım ilacı satışı yok

zirai_ilac.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı, tarım ilaçlarının reçete ile satışını zorunlu hale getirecek yönetmelik taslağını görüşe açtı. Taslağa göre ziraat mühendisi ya da ziraat teknikerinden reçete almayan üretici tarlasında tarımsal ilaç kullanamayacak.

Mısır taban fiyatları açıklandı

misir.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker,Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) yarından itibaren mısırı alabilecek durumda olduğunu belirterek, müdahale fiyatının 43 YKr, kilogram başına primin de 4 YKr olduğunu açıkladı.

Zarar eden çiftçi yeni ürün peşinde

109309.jpgTürkiye'de çiftçiler gübre zammı mazot fiyatları destekleme primleri nedeniyle narenciye, pamuk, fındık, ekmeklik buğday, mısır gibi ürünleri ekmekten vazgeçti. Bazı bölgelerde üretim alışkanlıkları tamamen değişti.