Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Çukurova Üniversitesi, kahverengi pamuk üretti

renklipamuk.jpg Üniversitenin Pamuk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oktay Gençer, renkli pamuktan üretilen ipin de renkli olacağını ve böylece boya maliyetinin ortadan kalkacağını söyledi. Renkli pamuk üretiminin çevre kirliliğini de önleyeceğini belirtirken, ürünün kimyasal boyaların aksine sağlığa zarar vermediğini aktardı.

Ajanlar bu bitki ve hayvanların peşinde

doga_ajanlari.jpgTürkiye'deki bin bir çeşit bitki (flora) ve hayvan türünün (fauna) yabancıların gözdesi olduğu öğrenildi.

Güneş Panelleri tarlalarda kullanılmaya başlandı.

gunesli_tarim.jpgTürkiye'de ilk defa paneller aracılığıyla güneşten elde edilen enerji, Adana'nın Ceyhan ilçesinde tarla sulama pompalarını çalıştırmada kullanılmaya başlandı.

Avrasya Tarım 2008'e 50 bin ziyaretçi bekleniyor

avrasya-tarim.jpgBu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrasya Tarım Fuarı 29 ülkeden 300 firmanın katılımıyla 5-9 Ağustos tarihleri arasında kapılarını açıyor. Fuara bu yıl 2 bini yabancı olmak üzere toplam 50 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Kaçak ilaçlar tarım alanları için tehdit

sahte_tarim_ila.jpgİran'dan piyasa değerinin çok altında fiyatla getirilen kaçak tarım ilaçlarının Türkiye'de kol gezdiği ortaya çıktı.

Tarım ürünleri ihracatı kolaylaşacak

tarim_ihracati.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, tarım sektörünün son beş yılda 22 milyar dolardan 50.6 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını söyledi. Aynı dönemde sektörün ihracatının 4 milyar dolardan 10 milyar dolara çıktığını ifade eden Eker, yeni düzenlemelerle ihracatın daha da kolaylaşacağını kaydetti

Tarımda verimsizlik ve israfın maliyeti 65 milyar YTL

tarimda_kayip.jpgTZOB'un ''Tarımda İsraf ve Verimsizlik'' Raporu, sektörün gelişmesini engelleyen sorunlara dikkat çekiyor.

Toprağın ihtiyacına göre gübre

gubreleme.jpgVerimlilik, sanayiden sonra tarımda da ön plana çıkmaya başladı. Pek çok çiftçi, iyi ve çok mahsul elde etmek için damlama sulama yöntemine geçerken, cömertçe gübre kullanmaktan çekinmiyor