Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Avrasya Tarım 2008'e 50 bin ziyaretçi bekleniyor

avrasya-tarim.jpgBu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrasya Tarım Fuarı 29 ülkeden 300 firmanın katılımıyla 5-9 Ağustos tarihleri arasında kapılarını açıyor. Fuara bu yıl 2 bini yabancı olmak üzere toplam 50 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Derneği ile Tüyap'ın işbirliğiylen hazırlanan Avrasya Tarım 2008 Fuarı'nın bu yıl 3.sü düzenleniyor. Tarım, hayvancılık, tohumculuk, fidancılık, tavukçuluk ve süt endüstrisinin katılacağı fuar 5- 9 Ağustos 2008 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. 300 civarında firma ve firma temsilcilerinin katılacağı fuara, 29 ülkeden katılım beklendiğini dile getiren Tüyap Tüm Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, katılımcıların yüzde 95'inin yerli yüzde 5'inin ise yabancı olacağını söyledi. Fuara yaklaşık 50 bin ziyaretçi beklediklerini kaydeden Ersözlü, yabancı ziyaretçilerin 2 bin civarında olacağını söyledi. Geçen sene aynı fuara 25 ülkeden 250 firma katıldığını ifade eden Ersözlü, 40 bin ziyaretçinin fuara geldiğini belirterek, bu sene hedef yükselttiklerini açıkladı. Geçen yıl yapılan tarım fuarının amaçlarına ulaştığını belirten Ersözlü, bu yıl sektördeki tüm olumsuzluklara ve ekonomideki çalkantılara rağmen fuarın başarılı geçmesini beklediklerini iletti.

Sulama teknikleri fuarın ana temasını oluşturacak
Bu yıl 30 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuarda aynı zamanda sektöre dair sorunların tartışılacağı seminer ve paneller düzenlenecek.Sulama tekniklerinin fuarda öne çıkacak önemli konulardan biri olduğunu dile getiren Ersözlü, salma sulamadan damla ve yağmurlama sulamaya geçiş yapılması gerektiğini belirterek, bu noktada birçok katılımcının ön plana çıktığını ve sulama tekniklerinin fuarın ana temasını oluşturduğunu ifade etti. Türk çiftçisini yeni teknolojilerle buluşturmak adına bu fuarları düzenlediklerini söyleyen Ersözlü, ekipman konusunda ihracat yapılan ülkelerde ticari alım heyetleri hazırlandığını iletti. Tarım sektörüne dair her türlü ekipman ve malzemenin fuarda sergileneceğini dile getiren Ersözlü, fuarın başladığı ilk günden itibaren Türkiye'nin birçok yerinden otobüs seferlerinin düzenleneceğini
ve otobüslerin tüm masraflarının Tüyap tarafından karşılanacağını açıkladı.
Tarım sektörü tek çatı altında toplanacak
Yurt içinde yapılan fuarlarda çok yoğun ziyaretçi çeken tarım fuarları düzenlenmediğini açıklayan Ersözlü, Avrasya Fuarı'nın ise tarım sektörünü tek çatı altında topladığına dikkat çekti. Fuarda son teknoloji tarım makinelerinin tanıtımının yapılacağını belirten Ersözlü,
"İlk defa traktördeki bazı firmaların lansmanları burada yapılacak ve ondan sonra Türkiye'de satışa sunulacak. Ayrıca mekanizasyon konusu ile ilgili tarım ekipmancıları Avrasya Tarım Fuarı'nda görücüye çıkacak. Bu bakımdan çiftçilerin, hayvancılık ve toprakla uğraşan kesimin fuarı kaçırmaması gerekir" diye konuştu.

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın