Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Traktör kredileri 72 aya çıkarıldı!

Tarım bankacılığı alanında faaliyet gösterdiği ilk yılında Türkiye Ziraatçılar Derneği tarafından "Tarımsal Finansman Başarı Ödülü"ne layık görülen Türk Ekonomi Bankası (TEB), traktör kredilerinde vadeyi 60 aydan 72 aya çıkaran ilk banka oldu. TEB'den yapılan açıklamaya göre, traktör kredisi için TEB şubelerine çiftçi kayıt sistemi belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah senedi, tapu fotokopileri, proforma fatura veya kesin fatura ile başvurmak yeterli olacak.

1.5 Kiloluk Domates Görenleri Şaşırttı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde bir çiftçinin yetiştirdiği 1.5 kiloluk domates görenleri şaşırttı.

Yusufeli'ne bağlı Alanbaşı köyünde tarlada doğal ortamda yetiştirilen 3 parçalı tek gövdede birleşen domates, 1 kilo 575 gram geldi. Terazide domatesin ağırlığını görenler, hayret içerisinde kaldı.

AB'den tahıl ithalatına sıfır vergi

bugday.jpgİSTANBUL - Küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle Avrupa'da oluşan yetersiz tarımsal ürünler üretimi AB'yi harekete geçirdi. Birlik, tahıl ve yağlı tohumlarda yaşanan sıkıntıyı aşmak için ithalatta uygulanan gümrük vergilerini 2008'de yüzde 0 olarak uygulayacak.

 

Bu karpuzun yarısı kavun

kavun.jpgİzmirli avukat Ufuk Karhan'a ait tarlada yetişen karpuz, görenleri hayrete düşürüyor. Çünkü bu karpuzun yarısı kavun.

ABD'den 'Türk kirazı' yorumu: Uyuyan dev uyanıyor

Dünyanın en kaliteli kirazının yetiştiği Türkiye, geçen yıl 54 bin tonluk ihracatla ABD'nin ardından sonra 2. sıraya yerleşti. Artık, Napolyon olarak da bilinen ''Ziraat 900'' cinsi kiraza artık dünyada ''Türk kirazı'' denilmeye başlandı.

Konya Ovası 3 yıl içinde susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya

Devlet Su İşleri (DSİ) 4'üncü Bölge Müdür Vekili Mevlüt Pınarkaya, Konya havzasında aşırı derecede su çekimi olduğunu, yapılan araştırma ve hesaplamalara göre su çekiminin aynı seviyede devam etmesi halinde, Konya havzasının 3 yıl sonra susuz kalacağını söyledi.

Kuraklık, Yüzde 20 İla Yüzde 80 Arasında Ürün Kaybına Yol Açtı

Haber:  Kuraklık, Yüzde 20 İla Yüzde 80 Arasında Ürün Kaybına Yol Açtı Dünyayı Tehdit Eden Küresel Isınma ve Kuraklık, Amasya'da Yüzde 20 İla Yüzde 80 Arasında Verim ve Kalite Kaybına Neden Oldu.

Su kaynaklarının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Amasya Tarım İl Müdürü Ahmet Millici, "Küresel ısınma ve kuraklık Amasya'da yüzde 20 ve yüzde 80 arasında verim ve kalite kaybına neden oldu. Buna göre tedbirlerimizi almak zorundayız. Su kaynaklarının kuruması, baraj ve göllerdeki suların azalması, suyun daha teknik ve verimli olarak kullanılmasını zorunlu hale getiriyor" dedi.

Erciyes Dağı'nda Yeni Bir Bitki Bulundu

Bitki türü bakımından zengin bir yapıya sahip olan Kayseri Erciyes Dağı'nda yeni bir bitki türü keşfedildi.