Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Traktör kredileri 72 aya çıkarıldı!

Tarım bankacılığı alanında faaliyet gösterdiği ilk yılında Türkiye Ziraatçılar Derneği tarafından "Tarımsal Finansman Başarı Ödülü"ne layık görülen Türk Ekonomi Bankası (TEB), traktör kredilerinde vadeyi 60 aydan 72 aya çıkaran ilk banka oldu. TEB'den yapılan açıklamaya göre, traktör kredisi için TEB şubelerine çiftçi kayıt sistemi belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah senedi, tapu fotokopileri, proforma fatura veya kesin fatura ile başvurmak yeterli olacak.

Tarım sektöründe kısa vadede ziraat kredilerinde de vadelerin uzayacağı müjdesini veren TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, "Tarım bankacılığında oluşan rekabet, hiç şüphesiz ki çiftçimizin lehine olacak. Traktör kredi vadelerini 60 aydan 72 aya uzatarak, bu rekabete yeni bir boyut getirdik. Aynı şekilde ziraat kredilerinde de vadeleri uzatmanın hazırlığı içindeyiz. TEB olarak tarım bankacılığındaki hedefimiz, yüzde 2 olan payımızı 2007 yıl sonunda yüzde 10'a yükseltmek olarak belirledik" diye konuştu.

TEB "Tarım Bankacılığı", sektörün farklı vade, teminat yapısı ve geri ödeme gücüne göre hazırlanan "Yeni Mahsul Tarım Kredileri" ürün ekim süresince çiftçinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulan "Hasat Kredisi" seracıların maliyetlerine yönelik "Sera Kredisi" traktör ve tarımsal ekipman alımlarını finanse etmek amacı ile "Traktör ve Tarımsal Ekipman Kredileri" et ve süt besicilerinin bakım giderlerine yönelik "Besicilik Kredisi" ve özel faaliyet alanına yönelik yatırımlar için "Yatırım
Kredisi" gibi geniş bir hizmet yelpazesine sahip bulunuyor.

TEB, verdiği kredilerde 2007 yılı sonunda toplam 100 Milyon YTL'ye ulaşarak, tarım bankacılığı konusunda önemli bir paya sahip olmayı hedefliyor. Geri ödemeleri üreticinin hasat dönemine bağlı olarak yıllık şekilde düzenlenen "Uzun Vadeli Yatırım Kredisi ve Traktör/Tarımsal Ekipman Kredisi, geri ödemeleri ürün bedelinin tahsilatını takiben yapılabilen "Hasat ve Sera Kredileri", süt besicilerine özel aylık veya dönemsel eşit taksitlerde süt fabrikalarının süt bedelini ödemesi ile tahsil edilebilen krediler ise TEB'in çiftçilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik diğer ürünleri arasında yer alıyor.

Tarım Bankacılığı'nda üreticilere doğrudan finansal destek sağlarken aynı zamanda onları bilgilendirme, katma değeri yüksek verimli üretime yönelik desteği güçlendirme amacı ile İşletme Bankacılığı ve Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin destekleriyle "Tarım Rehberi" oluşturuldu.
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=273571

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın