Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması İle Depolanması Hakkında Yönetmelik

ilac2.jpg

Zirai ilaç bayii olmak isteyen ve ilaç bayii olanlar için yeni yönetmelik yazının devamındadır. Bu Yönetmeliğin amacı, bitki koruma ürünlerinin toptan veya perakende olarak satılması ve depolanması ile bu ürünleri, toptan ve perakende satacaklar ile depolayacakların uyması gereken esasları belirlemektir. 11.10.2007-26670

Sertifikalı tarım danışmanlığına destekleme

vedat.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, bir süredir üzerinde çalışılan sertifikalı tarım danışmanlığı sisteminin destek kapsamına alınacağını söyledi. Özellikle büyük boy işletmeleri kapsayacak bu çalışmayla ilaç kalıntısı gibi sorunların aşılacağını belirten Mirmahmutoğulları, "Büyük işletmelere verdiğimiz destekler vardı. Yeni sistemle sertifikalı bir danışmanla çalışacak olan işletmelere ek destek vermeyi planlıyoruz" dedi.

Bakanlık Eksper Yetiştirecek 31 Ekim'e Kadar Başvuru Yapılabilecek

20060928173615_big.jpgANKARA - Tarım Bakanlığı, Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında risk inceleme ve hasar tespit organizasyonlarında görev almak üzere eksper yetiştirecek. Bitkisel ürün sigortaları için 76, hayvan hayat sigortaları için yapılacak eğitime 55 ilden başvuru kabul edilecek. Mersin'de gerçekleştirilecek eğitim için başvurular 31 Ekim'e kadar sürecek. Bitkisel Üretim Temel Eğitim Programı 5-17 Kasım tarihleri arasında toplam 104 saat, Hayvansal üretim Temel Eğitim Programı 5-9 Kasım tarihleri arasında toplam 40 saat olarak gerçekleştirilecek.

Abiye Toprak Kardeşe Para Dönemi Başlıyor

toprak.JPG

Miras hukukunda yapılacak yeni düzenlemeyle tarım arazilerinde radikal önlemler alınıyor Araziler sadece en büyük erkek kardeşe miras kalacak. Büyük, küçüklere para ödeyecek.
Tarım arazilerinin miras yoluyla parçalanmasını önlemek için radikal düzenlemeler geliyor. Medeni Kanun'da yapılacak kritik bir değişiklikle, tarla ve bahçe gibi tarımsal niteliği olan arazilerin miras yoluyla bütün kardeşlere değil, sadece ailenin en büyük erkek evladına geçmesine izin verilecek. Büyük kardeş, diğer kardeşlerinin hakkını toprakla değil parayla ödeyip çiftçilik yapacak. İstemeyen, miras hakkını kardeşine verip parasını alacak.

Bizim Topuk Taşı, Toprak Olunca Sulamada Yüzde 70 Tasarruf Sağladı

http://www.gencziraat.com/images/stories/haberler/pomza.jpgTürklerin Sadece Banyoda 'Topuk Taşı' Olarak, Denim Sanayicilerinin de Kot Yıkamada Kullandıkları Pomzanın, Tarımsal Sulamada Yüzde 70 Su Tasarrufu Sağladığı, Toprağın Ph Dengesini Koruduğu ve Gübrenin Etkinliğini Artırdığı Keşfedildi. İsrail, Hollanda, ABD ve Arap Ülkeleri Türkiye'den ithal ettikleri pomza sayesinde ekonomilerine büyük katkı sağlıyor.

Tiftik ve İpek Böceği Üretimi Desteklenecek

ANKARA - Bakanlar Kurulu, Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkındaki Kararda değişiklik yaptı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan değişiklik kararı, 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere dün yürürlüğe girdi.

Avrasya'nın En Büyük Tarım ve Hayvancılık Fuarı Bursa'da Açılıyor

fuarmrk.JPGBursa 5. Tarım Hayvancılık, Tavukçuluk, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı 24-28 Ekim tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde açılıyor.

Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odası Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçılar işbirliği ve çeşitli sivil toplum örgütleri ve kurumların desteklediği Avrasya'nın en büyük tarım, hayvancılık ve süt ürünleri fuarı, 24-28 Ekim tarihleri arasında Tüyap Bursa Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sıkıntılara Rağmen Tarımda Gelir İkiye Katlandı

Partilerin 'mazot 1 YTL olacak' vaadiyle yeniden gündeme gelen tarım sektörü, büyük değişim yaşıyor. Çiftçilik yapanların sayısı son dört yılda yaklaşık 1 milyon azalmasına rağmen, tarımın gayri safi millî hasıla içindeki payı 21 milyar dolardan 40 milyar dolara çıktı.