Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Avrasya'nın En Büyük Tarım ve Hayvancılık Fuarı Bursa'da Açılıyor

fuarmrk.JPGBursa 5. Tarım Hayvancılık, Tavukçuluk, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı 24-28 Ekim tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde açılıyor. Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odası Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçılar işbirliği ve çeşitli sivil toplum örgütleri ve kurumların desteklediği Avrasya'nın en büyük tarım, hayvancılık ve süt ürünleri fuarı, 24-28 Ekim tarihleri arasında Tüyap Bursa Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek olan fuarın tanıtım toplantısında konuşan Tüyap Genel Müdürü İlhan Ersözlü, geçen seneki fuarın 4 salonda 419 firmanın katılımıyla gerçekleştiğini hatırlattı. Geçen sene düzenlenen fuarı 83 bin kişinin ziyaret ettiğini, 45 üreticinin 73 damızlık inekle katıldığını da hatırlatan İlhan Ersözlü, "Bu yıl 5 ayrı salonda düzenlenecek olan fuar, 27 ülkeden 491 firmanın katılımıyla gerçekleşecek. Konusunda Avrasya'nın en büyük ve en kapsamlı fuarı BURTARIM 2007, tarım sektöründeki gelişmeleri sunacaktır. Fuar sürecince yurt içi ve yurt dışından gelecek akademisyen ve ziraat mühendislerinin katılımıyla gerçekleşecek seminer, panel ve konferanslar, ziyaretçilerimize sektörle ilgili merak ettikleri konularda bilgi edinme fırsatı verecek. Fuar her yıl büyüyerek devam ediyor. Bu yılda fuarımızı 100 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Fuarda en yeni teknolojik ürünler sergilenecek. Fuarlarla sektörü bilinçlendiriyoruz. Tüyap Tarım Fuarları olarak en büyüğü Bursa'da olmak üzere İstanbul, Konya ve Adana da fuar düzenliyoruz. Bu fuarlar sayesinde bir buçuk milyon insanı bilinçlendiriyoruz" dedi.



Bursa'nın düzenlenen bu fuar ile büyük bir gelir elde edeceğini belirten Bursa Ziraat Odası Başkanı Fuat Sarı, Avrupa'da ne varsa Türkiye'de de olduğunu söyledi. Tarımında gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduğunu ifade eden Fuat Sarı, "Ülkemizde, tarım hep ikinci planda yer aldı. Biz tarım toplumuyuz. Daha sağlıklı ve modern üretim yaparsak, küresel ısınmanın oluşturduğu sıkıntıları atlatabiliriz. Çünkü tarım vazgeçilmez bir sektördür. 'Her ürünü dışarıdan getiririz' düşancesini zihnimizden silmeliyiz. Bu fuarı düzenleyen Tüyap'a teşekkür ederim" diye konuştu.

Tarım sektöründe yaşanan sıkıntıları da dile getiren Sarı, Türkiye'nin en büyük sorununun tarım olduğunu belirtti. Bundan 20 yıl öncesinde Türkiye'nin kendi kendine yettiğini söyleyen Sarı, uygulanan kotalarla Türkiye'nin tarımdan uzaklaştırıldığını iddia etti. Tarımdan uzaklaşılmasıyla doğudaki insanların bir kısmının batıya göç ettiğini, bir kısmının da dağa çıktığını ileri süren Fuat Sarı, böylelikle işsizliğin yükseldiğini, ekonominin ve ardından ahlakın bozulup kapkaçın arttığını kaydetti.

Toplantıda konuşan Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Anıl ise, fuarda düzenlenecek olan 7. Damızlık İnek Yarışması hakkında bilgi verdi. Bu yıl 5.'si düzenlenecek olan Bursa Tarım Hayvancılık, Tavukçuluk, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi fuarına Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Güney Afrika, İran, İsrail, İtalya, Makedonya, Meksika, Moldova, Suriye, Uruguay ve Yunanistan'dan, yurtiçinden sektörün yoğun olduğu 50'ya yakın ilden konuyla ilgili profesyonellerin katılacağı öğrenildi. Girişin ücretsiz olduğu BURTARIM 2007 fuarının saat 10.00 ile 18.00 arasında açık olacağı, şehir merkezinden ve ilçelerden fuar binasına ücretsiz servis hizmeti verileceği bildirildi.

 

Kaynak :http://www.haberler.com/avrasya-nin-en-buyuk-tarim-ve-hayvancilik-fuari-haberi/

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın