Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

2008'de Tarıma 5,3 Milyar YTL Destek

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2008 yılında 5,3 milyar YTL tarımsal destek vereceklerini, yıl içinde ek kaynakların da yaratılacağını bildirdi. Eker, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığını

OECD: Türkiye Tarım Ar-Ge'sinde Sonuncu

OECD.jpg OECD Yıllık "Tarım Politikaları: İzleme ve Değerlendirme 2007" Raporu Yayınlandı. Raporda, "Tarımda Hedefleri Başarmak İçin Türkiye, Çabalarını, Girdi ya da Çıktı Bağlantılı Desteği Artırmaktan Çok Yapısal Düzenlemeleri Kolaylaştırmaya Yönelik Politikalar Üzerinde Odaklamalıdır" Denildi.  Raporda incelenen ülkeler arasında Türkiye tarımda araştırma geliştirmeye ayrılan pay açısından sonuncu bulunuyor.

Özel Ağaçlandırma Yapacaklara Ücretsiz Saha Tahsisi Yapılıyor

agac.jpgGümüşhane İl Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın özel orman oluşturmak isteyenlere proje ve kredi imkanı sağladığını belirterek, bu kredi imkanlarından faydalanmak isteyenlerin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini söyledi.

Kuraklığa Rağmen Tasarruflu Sulama Kredisi İlgi Görmedi

kurak.jpgAncak buna rağmen kuraklığa karşı en köklü çözümlerden biri olarak gösterilen modern sulama sistemleri için çok uygun şartlarda verilen kredi ilgi görmedi.

Kuraklık Anadolu'ya Tarımı Öğretiyor

12222.jpgBugünlerde çiftçinin en önemli gündemi kuraklık. Gittikçe derine inen yer altı suları, azalan yağmurlar ve yağmayan kar, Türkiye’nin tahıl ambarı Konya Ovası’nı tehdit ediyor. İşin tek iyi yanı, çiftçinin artık mecburen de olsa tarımı öğrenmesi‘

Tarım Arazi Edindirme Ofisleri Kurulacak

gencziraat Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Gayrimenkul Yatırım Şirketlerine Benzer Bir Yapıda 'Tarımsal Arazi Edindirme Ofisleri' Kurulacağını Açıkladı.

Eker, bu ofislerin arazisini satmak, kiraya vermek isteyenlerle, arazi almak veya kiralamak isteyenleri buluşturacağını söyledi.

Bakan Eker:"Tarım Danışmanlarının Sayısını 10 Bine Çıkaracağız"

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, köylerde çiftçilerimize danışmanlık hizmeti vermek amacıyla 2007 başında aldıkları 2 bin 500 ziraat mühendisi ve veteriner hekim sayısını 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

WWF'nin Tarımda Küresel Isınma Blançosu

news_a.jpgKüresel ısınmanın etkilerinin daha fazla hissedilmeye başlandığı bu yıl, yağışların Ege'de yüzde 43, Marmara'da yüzde 34, İç Anadolu'da yüzde 22, Akdeniz'de yüzde 13, Karadeniz Bölgesi'nde ise yüzde 5 oranında azaldığı, bu durumun yol açtığı kuraklığın ise tarımda 5 milyar YTL'lik zarara neden olduğu bildirildi.