Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Fındık Müdahale fiyatları belirlendi

findik.jpgBakan Eker, Giresun Kalite Fındığa Eylül Ayı İçin Kilogram Başına 4 YTL, Ekim -Kasım Aylarında Kg 4. 5 YTL, Aralık ve Sonrası İçinde Kg Başına 5 YTL Müdahale Alım Fiyatı Uygulanacağı Açıkladı.

İnek ve koyunlar kayıt altına alınıyor.

kayit_alti.jpg2 yıl içinde tüm inek, koyun ve keçilerin kayıt alınması emrediliyor. AB’ye uyum için, tıpkı vatandaşlık numarası gibi her koyuna bir kimlik numarası verilecek.

Kuraklık desteğinden 33 ilçe daha faydalanacak

kuraklik_destek_2.jpgKararnamedeki değişikliğe göre; çiftçilere verilecek nakdi desteklemelere 13 ilin 33 ilçesi daha eklendi

Mevsimlik tarım işçilerinin günlük ücretleri yüzde 20,93 arttı

tarim_iscisi.jpgTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) "Tarımsal İşletmelerde Ücret Yapısı 2007 "anketi sonuçlarına göre,  hanehalkı tarım işletmelerinde mevsimlik tarım işçilerinin ortalama günlük ücretleri geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 20,93 arttı.

Hem yağ açığına hem susuz tarıma alternatif bitki

aspir.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı, aspir bitkisinin tanıtımı amacıyla Ankara'da toplantı düzenledi. Bazı illerin tarım il müdürleri, araştırma enstitülerinin yetkilileri çiftçiler ve yağ sanayicilerine yönelik toplantıya, sadece bir yağ sanayicisinin katılması dikkat çekti.

Bir zamanlar göldü şimdi tarla oldu

golmarmara.jpgManisa Gölmarmara'da 85 bin dönüm arazi üzerindeki Marmara Gölü, kurudu. Bir zamanlar balık tutulan yerde şimdi kavun karpuz domates biber toplanıyor

Eker"Çiftçimizin menfaati için 13 milyon ha mera özelleştirilmeli"

eker_mera.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı Türkiye'de 13 milyon hektar alana sahip meralarla ilgili önemli bir çalışma başlattı.  Çiftçinin menfati için meraların özelleştirileceğini belirten Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Meralar herkesin malıdır ancak herkesin malı olan da kimsenin malı değil. Bu yüzden meralardan verim alınmıyor. Meralarla ilgili ıslah çalışması sürüyor. Özelleştirilmesi gerekiyor." dedi.

700 bin traktör hurdaya çıkacak, yabancılar Türkiye'ye akın ediyor

hurda.jpgTürkiye'de 700 bin adet traktörün hurdaya ayrılacak olması, uluslararası firmaların gözünü Türkiye'ye çevirmesine neden oldu. Son iki yılda Türkiye pazarına 30'un üzerinde yabancı marka girdi.