Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Türkiye, turunçgil genetik materyali açısından sayılı ülkeler arasında bulunuyor

turucgil.jpgTÜBİTAK destekli "Turunçgil Gen kaynaklarının Korunması ve Değerlendirilmesi" projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla Türkiye'de 850 tür ve çeşit tespit bildirildi.

Dökme çay satışı yasaklandı!

dokme_cay.jpgDökme çay satışı yasaklandı! Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, çay ambalajında gramaj sınırını kaldırırken, dökme çay satışına yasak getirdi.

Organik gıdaların tahtı sallanıyor

organic.jpgOrganik gıdaların tahtı sallanıyor... TÜBİTAK'ın internet sitesinde yayımlanan bir araştırmaya göre, ''En iyisi organik'' iddiasını ispatlayan bir veri bulunmuyor.

Çinli kavunlar Türkiye'de yetişecek

china_melon.jpgÇin ve Güney Kore'de yoğun şekilde üretilen, küçük boyutlu, armut gibi soyulabilen ve farklı aromaya sahip kavunların Çukurova Üniversitesindeki (ÇÜ) deneme üretiminden başarılı sonuç alındı.

Yumurtaya Avrupa Birliği standardı

yumurta.jpgYumurta sektörüne getirilen AB standartları gereği, 1 Ocak 2009 tarihi itibarıyla yumurtaların üzerinde üretici bilgilerine de yer verilecek.

Yatırımcı tarlaya koştu arazi değerlendi

kayisi_bahcesi.jpgGıda fiyatları artıp da yatırımcı tarlaya koşunca toprak altın değerinde. Meyve bahçelerinin dönüm fiyatında bir yıl içindeki değişim, çiftçiyi de arazisini elinden çıkartması için tahrik ediyor.

Böceklerin Oksijen Tüpü: Su Kabarcıkları

su_orumcegi.jpgBilimadamları, bazı böceklerin suyun altında uzun süre kalabilmek için su kabarcıklarını oksijen deposu gibi kullandıklarını keşfetti.

"Ödenen destekler yetersiz kalıyor"

bayraktar.jpgBayraktar, Türkiye'de hektar başına 83 kilogram gübre kullanıldığını ve ihtiyacın yarısı kadar kullanıldığını belirtti.