Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

ABD'de arılar gizemli şekilde kayboluyor

koval_sonmesi.jpgAmerikalı çiftçiler ve iş adamları, ülkedeki bal arılarının sayılarındaki gizemli azalışın nedeni çözülmezse, gıda fiyatlarının yükselebileceği uyarısı yaptı.

Türkiye ile Rusya Domateste Anlaştı

tomatoes.jpgRusya ile yaşanan domates krizine yönelik önemli bir adım atıldı. Moskova'daki temaslarını tamamlayan Türk heyeti, ihracatın yeniden başlaması için protokol imzalayarak yurda döndü. Bakan Eker, "1 Temmuz'dan itibaren bu konudaki kısıtlama kalkacak" dedi.

2012'de tarım kimyasalları kayıt altında

515013853.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı Bitki Koruma Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Emin Şahin, uygulamaya başladıkları projeyle 2012 yılına kadar tüm tarım ürünlerindeki kimyasalların kayıt altına alınacağını bildirdi.

GAP Genelgesi yayınlandı

gap.jpgBaşbakan Tayyip Erdoğan, Öncelikli Bölgesel Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Gelişme Projeleri'ne ilişkin genelgesi yayımladı.

Trakya Birlik alım fiyatını açıkladı

trakyabirlik2.gifTrakya Birlik Yönetim Kurulu, 2008 yılı arpa, tritikale, çavdar ve yulaf alım fiyatlarını belirledi. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, yaptığı yazılı açıklamada, birliğe bağlı karma yem fabrikalarının ihtiyacı olan ürünlerden arpa, tritikale, çavdar ve yulaf için kilograma 48 YKr fiyat uygulanmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

5.5 Metrelik Ayçiçeği Görenleri Şaşırttı.

aycicegi.jpgOsmaniye'nin Kadirli ilçesinde 5,5 metre uzunluğundaki ayçiçeği görenleri hayrete düşürüyor. Bağ Mahallesi'nde ikamet eden Niyazi Demircioğlu'nun bahçesinde yetiştirdiği dev ayçiçeğini gören vatandaşlar gözlerine inanamıyor.

Tarım Bakanlığı: DNA'sı değiştirilmiş ürünleri izliyoruz

genetik-kupur.jpgGenetiği değiştirilmiş ürünlere ilişkin düzenlemenin bulunmadığı Türkiye'de Tarım Bakanlığı konuyu izleme programı ile takip ediyor. Gazetelerde geçen hafta söz konusu ürünlerin denetiminin yapılmadığı ve yeterince incelemek için laboratuvar bulunmadığını duyurmasının ardından Tarım Bakanlığı, konuyu yakından takip ettiklerini açıkladı.

Türk Kaşif Nobele Aday

turkkasif.jpgDünyada zeytin üretilen tüm ülkelerin 3 bin yıldır sorunu olan karasu problemini Türk iş adamı faydalı bir ürün haline getirdi. Canlılara büyük zararı olan karasuyunu 2 bin alanda kullanılan faydalı bir ürüne çeviren Faruk Durukan, Nobel ödülüne aday gösterildi.