Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

5.5 Metrelik Ayçiçeği Görenleri Şaşırttı.

aycicegi.jpgOsmaniye'nin Kadirli ilçesinde 5,5 metre uzunluğundaki ayçiçeği görenleri hayrete düşürüyor. Bağ Mahallesi'nde ikamet eden Niyazi Demircioğlu'nun bahçesinde yetiştirdiği dev ayçiçeğini gören vatandaşlar gözlerine inanamıyor.

Ayçiçeğini ektikten sonra sadece suladığını söyleyen Demircioğlu, "Bu yaşıma kadar böyle uzun ayçiçeği görmedim. Boyu kadar çekirdeği de uzun olur mu diye merakla olgunlaşmasını bekliyorum." dedi.

İlçe Tarım Müdürü F.Rüştü Özeser, çok nadir olarak ayçiçeği bitkisinin aldığı su ve toprağından dolayı boyunun uzayabileceğini söyleyerek, "Bölgemizde ilk defa böyle uzun boylu ayçiçeğine rastlandı. Daha baş tutmayan bu ayçiçeğinin boyu biraz daha uzayabilir ve çiçeğinin çapı 40 santimetreyi bulabilir." dedi.

Ziyanoğlu fidancılık sahibi ve yıllardır çiftçilik yapan Ayhan Ziyan ise yıllardır ayçiçeği ekimi yaptığını fakat hiç bu kadar büyüğünü görmediğini söyledi.

Kaynak:(CHA)

Yorumlar (3)

  • Çok şaşırtıcı...

    0 Beğen
  • bende dev ayçekirdeği diktim ve nası olucağını merak ediyorum tohum amerikadan gelme şimdi tarlada yarım metre kadar

    0 Beğen
  • Zaman zaman ülkemizde ve dünyada bu tür farklılıklar oluyor. Gerçektende insanın dikkatitini çekiyor. Allahın bir lütfu galiba. Bende 1968 de iki tane patlıcan yetiştirmiştim boy 3 metre 150 den fazla patlıcanı vardı kardeşlerim testere ile kesmişlerdi. Ne yazıkki o zamanlar resim çekme adeti fazla yoktu.
    Yetiştiricimizi tebrik ediyorum.

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın