Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Pamuk destekleme primleri ödenmeye başladı.

pamuk_odemesi.jpgGAP'ın merkezi konumunda bulunan ve Türkiye'deki pamuk üretiminin üçte birini gerçekleştiren Şanlıurfa'da, geçen yılın destek primlerinin ödenmesine başlandı.

Tarım Sigorta Kapsamına Kuraklık da Ekleniyor

tarim-sigorta-kapsamina-kuraklik-da-ekleniyor_o.jpgTarım Sigortalarında Küresel Isınmanın Etkisiyle Kuraklığın da Sigorta Kapsamına Alınacağı Belirtildi

Tarım Zirvesi Antalya'da başlıyor

sz01.gifTarım finansmanı ve sektörde risk yönetimi konusunun ele alınacağı ''1. Tarım Zirvesi'' 18 Haziran'da Antalyada gerçekleştirilecek.

Dometes Krizinde Başbakan Devrede

bakan_eker_basbakan.jpgTarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Rusya ile yaşanan domates krizinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın devreye girerek Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile görüştüğünü söyledi.

Hayvancılık desteği için ilk başvurular 1 Temmuz'da

hayvan3.jpgHayvancılığın desteklenmesi kapsamında 2008 yılı ödemelerinden yararlanmak isteyen anaç sığır, manda ile damızlık koyun, keçi yetiştiricilerinin 1 Temmuz-31 Aralık arasında, yem bitkisi üreticilerinin ise 31 Ekim'e kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

Geçmişten ders almadık tüm ihracatımız tehlikede

tilac.jpgTarım ilacı ve gübre kullanımında yeterli bilgiye sahip olmayan, artan maliyetler karşısında ayakta kalmak için ürününü zamanından önce pazara çıkaran bilinçsiz çiftçi hayatımızla oynuyor.

Antalya Domatesleri Temiz Çıktı

b_150_100_16777215_0_stories_haberler_subat2008_domates1.jpgAntalya Ticaret Borsası Tarafından Çeşitli Alışveriş Merkezlerinden Alınan Domateslerde Yapılan Tahliller Sonucunda Herhangi Bir Zirai Kalıntıya Rastlanmadığı Belirlendi.

Domates krizine 'Bitki Pasaportu' çözümü

Domates Krizine Pasaportlu çözümTarım Bakanlığı yaş sebze ve meyvenin üretim merkezi kabul edilen 7 ilde 'bitki pasaportu' uygulamak üzere harekete geçti. Uygulama ile 8 bin çiftçiye üretici kayıt defteri dağıtılacak.