Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Devekuşları, yetiştiricilerinin paralarını yedi bitirdi

deve_kusu.jpgHalkımız devekuşu yiyecek diyorduk. Halkımız devekuşu yemedi. Devekuşları, yetiştiricilerinin parasını yedi.

GAP'ta umutlar yeniden yeşerdi

gap_eylem.jpgBaşbakan Erdoğan'ın, tüm Türkiye'yi etkileyecek kalkınma hamlesi olarak nitelediği; 3,8 milyon kişiye iş imkanı sağlayacak projelerin yer aldığı GAP Eylem Planı, bölge için umut oldu

Baklagiller Destekleme Kapsamına Alınıyor

baklagiller_destek.jpgTürkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Bakanlar Kurulu'nun Karar Aldığını, Önümüzdeki Ekim Ayında  Pirim Sistemi ile Destekleneceğini Söyledi.

Rekolte tahmini artık duyurulmayacak

rekolte.jpgMeteoroloji, 'spekülasyon yapılır' endişesi taşıdığı için buğdayda verim tahmini açıklamasını ikinci yılında rafa kaldırdı. Rekolte tahmini artık duyurulmayacak

"Tahıl Fiyatları Yüksek Kalacak"

konya_sempozyum.jpgKonya'da düzenlenen Ülkesel Tahıl Sempozyumu'nun sonuç bildirgesinde, dünyada son yıllarda artan tahıl fiyatlarının yüksek kalmaya devam edeceği öngörüldü.

Kütlü pamuğa destek sürecek

150px-cottonplant.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kütlü pamuk üretimini artırmak amacıyla 2011 yılına kadar destekleme primi ödemelerinin devam etmesinin öngörüldüğünü bildirdi. Eker, 2007 yılında üretimin 2.5 milyon ton beklenmesine rağmen, Türkiye'de yaşanan kuraklık ve sıcaklık stresi nedeniyle bir önceki yıla göre yüzde 10'luk üretim kaybı olduğunu söyledi

Tarım Bakanlığına 2500 Personel Alınacak

tarim_bakanlik.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2008 yılı içinde 720 veteriner hekim, 1780 mühendis olmak üzere toplam 2 bin 500 sözleşmeli personel alımı yapacaklarını bildirdi.

Konya Ovası'ndaki kuraklığı bitirecek gelişme sevindirdi!...

26397_kurak.jpgMTA Orta Anadolu 2. Bölge Müdürlüğü, yaptığı araştırmalar sonucunda, Konya Havzası'nda mevcut yer altı suyunun daha da altında ikinci bir su rezervini tespit etti.