Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Sarmaşıklı Ev

sarmasik.jpgSakarya'da Bulunan 4 Katlı Bir Apartman Görenleri Kendisine Hayran Bırakıyor. Yapım İtibariyle Sıradan Bir Beton Apartman Tabiatla Bütünleşince Ne Kadar Güzel ve Sıradışı Göründüğünü Kanıtlıyor.

Yeşil çayın taban alım fiyatı açıklandı

tea.jpgTarım ve Köyişeleri Bakanı Mehdi Eker Çaykur'un yeşil çay alımının taban fiyatını açıkladı. Yeşil çay alım fiyatının toplamda 85 Yeni Kuruş olduğunu belirtti.

Hormonsuz sebze tarımında devrim

118052.jpgYeni projeyle bir domates tohumundan, doğal şartlarda, hiçbir hormon kullanmadan, normal verimi 10 ton olan bir dönümlük alanda, 80 ton ürün alındı. Dünyada açlığı giderecek formül:

Tüsiad Tarım Raporunu Açıklandı

tusiad.jpgTÜSİAD Tarım ve Gıda Çalışma Grubu'nun Hazırladığı Raporu Yayınladı. Rapaorda Pek Çok Detaya Yer Verildi.

Bugün 14 Mayıs Dünya Çifçiler Günü

ciftci.jpgTüm Çiftçilerimizin 14 Mayıs "Dünya Çiftçiler Günü"nü Kutluyoruz.

Tarım Sigortalarında Yüzde 140 Artış Gerçekleşti

tarsim.jpgTarım Sigortaları Havuz İşletmesi (Tarsim) Genel Müdürü Bülent Bora Sigorta Sektörünün İlk 3 Aylık Geçici Sonuçlarına Göre Devlet Destekli Tarım Sigortalarında Yüzde 140 Oranında Bir Artış Gerçekleştiğini Bildirdi

Tarımda Üniversitelere 'AR-GE' Desteği Kesildi

arge.jpgYeni düzenleme, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, çiftçi örgütleri, özel sektör ve gerçek kişilerin projelerinin desteklenmesini amaçlıyor

Kuraklığa Türk tozuyla çözüm

eco2.gifTarım üzerine arge çalışmaları yapan Ecotech firması, yüzde 90 su tasarrufu sağlayan toz geliştirip patentini aldı. Mersin merkezli Ecotech Genel Müdürü Halil Öztoprak, Çukurova Üniversitesi uzmanlarıyla birlikte geliştirdikleri tozla çölde bile tarım yapılabileceğini söyledi.