Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Damla sulamanın mucidi İsrailli Netafim Adana'ya fabrika kurdu

damla2.jpgHükümetin mayıs sonunda açıkladığı "GAP Eylem Planı"nda küresel ısınmanın olumsuz etkilerine karşı altı sıkça çizilen "damla sulama" yatırımları için düğmeye basıldı. ABD, Hindistan, Güney Afrika ve Meksika dahil 112 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük damla sulama şirketi İsrailli Netafim, Türkiye'deki ilk fabrikasını 10 milyon dolarlık yatırımla Adana'da kuracak.

Karadeniz ısırgandan kumaş üretecek

00388360.jpgKaradeniz Bölgesi’nde hem fındık ve tütüne alternatif olarak, hem de tekstil sektörü için ısırgan yetiştiriciliğini teşvik amacıyla bir proje çalışması başlatıldığı bildirildi.

Robotlar artık tarlalarımızada giriyor

robot.jpgMevsimlik işçilerin yerini alacak robotlar ağaçlardaki portakalları bile toplayacak. Tarım sektöründe maliyeti düşürmeyi amaçlayan Danimarkalı bilimadamları tarlada çalışacak robot üretti. Artık tarladaki bütün işler onlardan sorulacak. Ürünü ekecekler, çapalamasını yapacaklar, kontrolünü gerçekleştirecekler ve mevsimi geldiğinde ürünü ağaçlardan teker teker toplayacaklar.

Geçici Küpe İzni Kaldırıldı

gecici-kupe-izni-kaldirildi_o.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 6 aydan büyük hayvanlara geçici süreliğine verdiği küpe izni 30 Haziran'dan itibaren kaldırıldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri buğday alımına başlıyor

bugday2.jpgTarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin, buğdayda oluşabilecek spekülatif fiyat hareketlerini önleyerek buğday fiyatlarını regüle etmek (düzenlemek) için buğday alımına başladığı bildirildi.

İşte kanser düşmanı sebze ve meyveler

sebze_meyveler.jpgKanser başta olmak üzere bir çok ölümcül hastalığa yol açan oksidanlara karşı baştan tedbir almak istiyorsanız işte tüketeceğiniz sebze ve meyveler.

Çiftçinin 1.4 milyar YTL sulama borcuna af

kanalet_sul2.jpgHükümet, prim ve vergi aflarının ardından bir af da çiftçi için getiriyor. Çiftçinin DSİ’ye olan ve  olan ve sulamadan kaynaklanan 1.4 milyar YTL’lik borcu affediliyor .

Sertifikalı tohum ile kapama bağ-bahçe tesisine destek

sertifikali_tarim.jpgSertifikalı tohumluk kullanarak ekim-dikim yapan çiftçiler tohumları yetkilendirilmiş üreticilerden almak zorunda olacak. Sertifikalı tohumluk kullanan çiftçiler ile, sertifikalı meyve, asma fidanı, çilek fidesi ile kapama bağ-bahçe tesis eden çiftçilere destek sağlanacak.