Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Çiftçinin 1.4 milyar YTL sulama borcuna af

kanalet_sul2.jpgHükümet, prim ve vergi aflarının ardından bir af da çiftçi için getiriyor. Çiftçinin DSİ’ye olan ve  olan ve sulamadan kaynaklanan 1.4 milyar YTL’lik borcu affediliyor .

Tarım kesiminde artan tepkileri dikkate alan hükümet, yerel seçimler öncesi yeni bir affa daha yeşil ışık yaktı. Kamu Mali Yönetimi Yasa Tasarısı’na Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu’nda eklenen bir maddeyle çiftçinin DSİ’ye olan ve sulamadan kaynaklanan borçları affediliyor. Düzenlemeye göre DSİ’nin, çiftçiden 1 Ocak 2004 tarihinden öncesine ait alacakları, ana para ve temmerrüd faiziyle birlikte silinecek. Halen DSİ’de 6 bin 805 adet sulama kaynaklı icra takibi bulunuyor.

DSİ’nin temerrüdüyle birlikte sulamadan kaynaklanan toplam alacağının ise 1.4 milyar YTL olduğu tahmin ediliyor. Geçici maddeyle tasarıya eklenen düzenlemede, “DSİ tarafından tahakkuk ettirilen sulama ve kurutma tesisleri işletme ve bakım ücretlerinden vadesi 1 Ocak 2004 tarihinden önce ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar tahsil edilmemiş olanlar ile bunlara ilişkin fer’ilerin tahsilinden vazgeçilir ve bu alacaklar ilgili muhasebe birimleri tarafından terkin edilir...” denildi.

Kaynak:Gazetevatan.com

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın