Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Süt primleri yüzde 50 artırılıyor

Hayvancılık sektöründe, süt üretimin teşviki ve kayıt altına alınması için kg başına verilen süt primi, 2011 yılı için, inek-manda sütünde 4 kuruştan 6 kuruşa, koyun-keçi sütünde 10 kuruştan 15 kuruşa yükseltildi. Fazla sütün piyasadan çekilerek, süt fiyatlarının düşmesini önlemek amacıyla, bu yıl da süttozu teşviği uygulanacak.

Eker: 'Hayvancılık sektörü için tedbirimizi aldık'

Eker: 'Hayvancılık sektörü için tedbirimizi aldıkTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Hükümetimiz hayvancılık sektörünün geliştirilmesiyle ilgili olarak kısa, orta ve uzun vadede tedbirler almıştır" dedi.

Devlet destekli tarım sigortasının kapsamı genişletildi

tarsimTarım ve Köyişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, meyvelerde çiçeklenme dönemi ile erkek besi sığırlarının sigorta kapsamına alındığı belirtilerek, bu yeni uygulamayla Türk tarım ve hayvancılığına çok önemli bir katkının önünün açılmış olduğu vurgulandı.

İlaç Kalıntısını Önleyen Proje

İlaç Kalıntısını Önleyen ProjeTarım ve Köyişleri Bakanlığının projesi ile 6 çeşit meyve ve sebzede pestisit kalıntısı sıfırlandı.

Bilinçsiz yapılan tarım tehlike yaratıyor

Bilinçsiz tarım tehlike yaratıyorTMMOB bağlı Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Eskişehir Şubesi Başkanı Yusuf Kızıldağ, tarım arazilerinin azalmasında en büyük etkenlerden birinin çiftçilerin bilinçsiz tarım yapması olduğunu söyledi.

Organik köye ABD'den turist geldi, Almanlar meyve istiyor

Organik köye ABD'den turist geldi, Almanlar meyve istiyorOrganik köy olarak tanınmaya başlayan Buca Karacaağaç Köyü, sadece organik ürünlerin satıldığı köy pazarını 23 Ocak'ta kuruyor.

Hurda traktöre İspanyol modeli

Hurda traktöre İspanyol modeliTürkiye Makine Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile 25 yaş ve üzeri traktörler Sübvansiyonlu Hurda Bedeli Programı ile hurdaya ayrılacak.

Limonun meyvesi 10 kuruş kabuğu 4 TL

Limon meyvesi kabuğu kurutulup 4 tl ye satılıyorYurt içi ve yurt dışı pazarlarda bu sezon umduklarını bulamayan narenciye üreticileri, kozmetik ve ilaç ürünlerinde kullanılan narenciye kabuğunun kilosunu 4 TL’den satıyor.