Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tarımda Ar-Ge projelerini, Kurul belirleyecek

Proje kapsamında alet, makina, tohum, gübre girdi alımları bütçeden desteklenecek, promosyon malzemesi, ısıtma, haberleşme giderleri desteklenmeyecek.

Çiftçinin yüzünü güldürecek 16 destek

Çiftçinin yüzünü güldürecek 16 destek geliyorTBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, önümüzdeki hafta açıklanması planlanan destekleme primleri ile ilgili çiftçiye müjde verdi. Kirişçi, kırsal kalkınma desteğinin yeniden başlatılacağını bildirdi.

Belediyeler ruhsatsız seraya ceza kesecek, üretici tedirgin

Belediyeler ruhsatsız seralara ceza kesmeye başladılarGıda şirketleri sebze meyve ihracatını artırmak için yeni pazar ararken, yerli üreticiye kötü bir haber geldi. Bazı belediyelerin seralar için inşaat ruhsatı istemeye başladığı ortaya çıktı.

Türkiye'nin ilk güneş enerjisi tarlası kuruluyor

Türkiyenin ilk güneş enerji tarlası kuruluyorTürkiye'de yıllardır hedeflenen güneş enerjisi yatırımlarında somut adım atılıyor. Şanlıurfa Birecik hidroelektrik santral alanında Türkiye'nin ilk güneş enerjisi tarlası kurulacak

Tohumda, Tüketici Tercihine Göre Islah Yapılıyor...

Tohum üreticileri tüketici tercihlerine göre ıslah yapıyorlarPazara, Markete Giden Tüketicinin, Alıştığı Renk ve Biçim Dışında Karşısında Gördüğü Sebze-meyveleri 'Hormonlu-gdo'lu' Olarak Nitelendirmesine Karşın, Bu Ürünlerin, Aslında Tüketicilerinin veya Pazarın Taleplerine Göre Geliştirilmiş Çeşitler Olduğu Belirtiliyor

Tohumda İsrail efsanesi bitti

tohumculukta israil efsanesi sona erdiTürk firmaların ürettiği tohumlar, önemli bir ihracat kapısına dönüşüyor. Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği, (TSÜAB) tohum sektöründeki gelişmeleri göstermek amacıyla May Agro firmasında bir toplantı organize etti. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı toplantıda iş kolundaki gelişmeler tartışıldı.

Altın Çilek Ekimi Bursa'da da Artıyor

Altın çilek (Yer kirazı) Üretimi Bursa da artıyorBaşbakan Erdoğan'ın tükettiğinin öğrenilmesiyle Türkiye gündeminde daha çok tanınan yer kirazının (altın çilek), Bursa'da da ekimi her yıl artıyor. Üreticiler, bakımı daha kolay ve verimi yüksek olan yer kirazının (physalis) pazar sıkıntısı yaşamadığını belirtiyor. Şu anda Yenişehir'de ekimi fazla olan biber, domates ve fasulyeye alternatif olarak yer kirazı ekilebileceği kaydediliyor.

Devlet çiftçiyle ortak oldu

Devlet çitçi ile ortak oluyorTarım Bakanı Eker, 2011 yılında başlatılan kampanyayla altyapı hibe oranını yüzde 75'e çıkardıklarını söyledi ve ekledi: Sermayenin yüzde 50'sine ortağız, kârın ise hepsi sizin..