Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Sebze-meyve de straforlu kasalar

Strafor kasalar ürünlerin bozulmasını geciktiriyorSebze ve meyveleri yazın sıcaktan, kışın da soğuktan koruyan strafor kasalar, düşük maliyeti ile çiftçilerin yeni umudu oldu.

Yüzde 50 hibe desteğinin süresi uzadı, çiftçiden proje bekleniyor

Yüzde 50 hibe desteği uzatıldıTarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2006´da başlatılan ve 2010 yılı sonunda tamamlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP)´nın süresi 31 Aralık 2015 tarihine kadar uzatıldı.

Sebze ve meyve üretiminde 9 etken maddenin kullanımı yasaklandı

9 Etkili maddenin kullanımı yasaklandıAB'nin domates, biber ve kabak ile armutta zararlılarla mücadelede kullanılan 9 etken maddeyi yasaklaması üzerine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren Türkiye'de de bu uygulamayı başlatma kararı aldı.

Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende satışında şartlar yine değiştirildi

Bitki Koruma Ürünleri Toptan ve Parakende SAtış Yönetmeliği DeğiştiBitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende satışı yapabileceklere ilişkin şartlar yeniden değiştirildi. Sadece Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Bayi açma yetki belgesi alan Ziraat Mühendisleri,  Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satışı yapabilecek. Artık Ziraat Teknisyenleri ve Meslek yüksek okullarından mezun teknikerler, Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende satışını yapamıyacak.

Jeotermal seralarda üretim genişliyor

Türkiye'de jeotermal sera üretim alanları artıyorTürkiye'de jeotermal sera alanı son 10 yılda 5 kat artarak 2 bin 500 dekara, üretim ise 35 bin tona ulaştı.

Kırsal kalkınmada proje tutarı 100 bin TL yükseldi

Tarımsal Kalkınma proje tutarı 100 bin Tl ye çıkarıldıKırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, hibeyle esas proje tutarı, tüzel kişiler için 600 bin liraya çıkarıldı.

Çiftçiye destek ödemeleri 25 Mart'ta

Çiftçilere destekleme ödemesi 25 mart'ta başlıyorTarım ve Köyişleri Bakanlığı, Mart ayı destek ödemelerinin 25 Mart’ta yapılacağını belirterek, çiftçilere 25 Mart itibariyle toplam 638 milyon TL ödeneceğini bildirdi.

TİGEM 5 işletmeyi daha kiraya verecek

Tigem 5 İşletmeyi daha kiraya verecekmişTİGEM Genel Müdürü Bilden, "5 işletmeyi daha özel sektöre kiralayacağız bu yatırımlarla 2015'te 208 milyon lira kar eder hale geleceğiz" dedi.