Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Fındıkta 71 yıl sonra serbest piyasa ekonomisine geçildi

fındıkFındık fiyatları iki yıldır serbest piyasada belirlenirken, uygulamaya ilişkin tartışmalar da devam ediyor. Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, fındık üreticisinin serbest piyasa ekonomisine henüz hazır olmadığını ileri sürerken, Ulusal Fındık Konseyi Üyesi Mustafa Poyraz, üreticinin yeni stratejiyi benimsediğini söyledi.

Bitkisel Üretimde Biyolojik Mücadeleye Destek

Örtüaltı bitkisel üretimde biyolojik ve biyoteknolojik mücadele yapan üreticilere dekar başına 70 lira ile 200 lira arasında destek sağlanacak.

Türkiye'nin farkında olmadığı hazinesi

humikHumik maddenin, insan sağlığından, endüstriye ve tarımdan, hayvancılığa kadar pek çok alanda kullanıldığı belirtildi.Sakarya merkezli olarak kurulan Türkiye'nin ilk Humik Madde Derneği, toprakta bulunan humik madde hakkında kamuoyunda bilinç oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliği yenilendi

iyi tarım uygulamaları yönetmeliği yenilendiTarım ve Köyişleri Bakanlığı, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir ürün arzının sağlanması için gerçekleştirilecek iyi tarım uygulamalarının usul ve esaslarını içeren İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliğini yeniden düzenledi

Türkiye'nin süt üretiminde dünyada ilk 10 ülke arasında olduğu belirtildi.

SütManavgat Süt Üreticileri Birliği (MASÜB) Başkanı Bilal Ay, 2010 Dünya Süt Durumu (DSD) raporuna göre dünya genelinde üretilen 703 milyon ton sütün 11, 6 milyon tonunun Türkiye'de üretildiğini belirtti. Bilal Ay, süt üretiminde liderliğin 147, 9 milyon tonla 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesinde olduğunu bildirdi.

Kriz Tarımdaki İstihdamı Artırtırdı

(TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kriz Döneminde İş Bulamayacağını Düşünen Kişilerin Tarım Sektöründen Çıkmakta Daha İhtiyatlı Davrandığını Belirtirken, "Şehirlerde İş Bulamayan Pek Çok İnsan da Tekrar Tarım Sektörüne Yöneliyor." İfadesini Kullandı.

Bakanlığın Yeniden Yapılandırılması TBMM’nin Gündeminde

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bakanlığın adının “Tarım ve Gıda Bakanlığı” olarak değiştirilmesiyle ilgili kanun teklifinin, ilgili komisyonlardan geçirilerek TBMM’nin gündemine getirildiğini söyledi.

Domatesin kilosu 5 liraya kadar çıkınca gözler seraya çevrildi

Ramazan Bayramı sonrası sürekli artmaya başlayan domatesin kilo fiyatı market ve pazarlarda 5 liraya kadar çıktı.