Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tohum Bankasının Türkiye'de kurulması, D8 ülkelerinin çıkarına

tohum_bankasi.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, D–8 ülkeleri Tohum Bankasının Türkiye'de kurulmasının, D–8 Ülkelerinin ortak çıkarını maksimize edecek bir uygulama olacağını kaydetti.

Organik tarım destekleme ödemesi 18 TL'ye düşürüldü.

org_tarim_destekler.jpgOrganik tarım ve iyi tarım uygulamalarıyla ilgili çiftçilere yapılacak destekleme ödemesi, "2009 Yılı Bütçesinden Yapılacak Desteklemelerin Birim Fiyatlarından Yüzde 10 Kesinti Yapılması Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı"na dayanılarak dekar başına 20 TL'den 18 TL'ye düşürüldü.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu dışında kuraklık sorunu yok

su_kaynaklari_gencziraat.jpgTürkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, 2009 Ocak ayında Türkiye genelindeki yağışların geçen yıl Ocak ayına göre yüzde 109,2 oranında arttığını belirterek, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki dışındaki tüm bölgelerde kuraklık sorunu olmadığını, tüm yörelerde normal ve normalin üzerinde yağış alan bir sezon geçirildiğini söyledi.

Hidrojenli traktörde ürettiler

hidrojenli-traktor.jpgHenüz daha hidrojeni yakıt olarak kullanan doğa dostu otomobilleri ülkemizde görmemişken hidrojenli traktör üretiminede el attılar...

Toprak analizi destekleme miktarı 2,25 TL'ye indi

toprak_analiz.jpgÇiftçilere ödenecek olan toprak analizi destekleme ödemesi miktarı 2,50 TL olarak belirlenmişti

Domateste son 10 yılın en kötü dönemi

domates33_gencziraat.jpgAntalya Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri (AYMSİB) Başkanı Mustafa Satıcı, domates üretiminde son 10 yılın en kötü dönemi yaşandığını, küresel kriz nedeniyle de ğünü söyledi.

Zirai üretimde kaos

zirai_uretim_kaos.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın sebze meyvelerdeki ''zirai ilaç kalıntısı''nı gidermeye yönelik reçete uygulaması sancılı başladı. Bakanlığın yönetmeliğine göre bayiler ve zirai danışmanlar reçete yazamıyor. Reçete yazmaya yetkili olan Tarım il ve ilçe müdürlüklerindeki personelin sayısıysa son derece yetersiz.

Türkiye, tıbbi ve aromatik bitki zengini

tibbi_bitkiler.jpgTürkiye'nin oldukça zengin bitki çeşitliliğine sahip olduğu, halk arasında bin civarında bitkinin halk arasında tıbbi amaçlı kullanılıyor.