Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

148 Ziraat Mühendisi Alınacak

tarim_bakanligi_logo.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığınca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na Merkez ve İl Koordinatörlüklerinde Görevlendirilmek Üzere , Uzman, Denetçi ve Mütercim Alımı İçin Seçme Sınavı Yapılacaktır.   27 Şubat 2009 tarihinde başvurular sona erecektir.

Zirai İlaç Bayiliği Sınavı

zirai_ilac_bayisi_gencziraat.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yapılan Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık İzin Belgesi Sınavı için Ziraat Mühendisi, Ziraat Teknikeri ve Ziraat Teknisyenlerinin 26 Nisan 2009 'da Ankarada yapılacak sınava girebilmeleri için 12 Mart mesai saati bitimine kadar Tarım İl Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor.

Tarıma Ar-Ge desteği

bicerdover.jpgTarım sektörünün ihtiyacı olan konularda üniversiteler, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, çiftçi örgütleri, özel sektör ve tüzel kişilerce yürütülen Ar-Ge projelerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi.

Zeytinyağında kartelleşmeye karşı ortak hareket edilecek

zeytinyagi5.jpgDünya zeytinyağı fiyatlarını belirleyen İspanya'da büyük sanayicilerin oluşturduğu kartelleşmeye karşı yapılan eylemlere Türkiye'de destek verecek.

Süt fiyatlarındaki düşüşü önlemek için proje

bakan_mehdi_eker.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, süt fiyatlarındaki düşüşü önlemek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'nun yoksul vatandaşlara dağıttığı yardım paketine sütün de konulmasına yönelik proje bulunduğunu ifade etti.

Arazi alırken dikkat edilecek hususlar

arazi_toplulastirma.jpgHazır krizde arsalar ucuz diyerek arazi mi almak istiyorsunuz? Peki yapmanız ve dikkat etmeniz gerekenleri biliyor musunuz? İşte arazi veya arsa alımında size yol gösterecek olan bir rehber:

Süneyle mücadele için 20 milyon parazitoid salınacak

sune_parazitoid.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığının buğdayda ciddi zararlara yol açabilen süneye karşı ülke genelinde yürüttüğü mücadele çalışmaları kapsamında doğaya 20 milyon parazitoit (Trissolcus spp.) salınacak, 1 milyon 600 bin fidan dikilecek.

Toprak ve mahsuldeki hastalıkları mikroskopla çiftçilere gösteriyor

bitki_mikroskop.jpgBurdur'un Tefenni ilçesinde tarım danışmanı olarak görev yapan Özcan Çetin, tarla tarla dolaşarak mahsullerde oluşan hastalık ve tehlikeleri dijital mikroskop ve dizüstü bilgisayar yardımıyla çiftçilere anlatıyor.