Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Teknoloji Mekanizasyon

Sulama'da tasarruf sağlayan yeni bir yöntem geliştirildi

Sulama'da Tasarruf Sağlayan Yeni bir YöntemÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından, tarım sulamasında yeni bir yöntem geliştirildi.

Tarım alanındaki tezler internete aktarılacak

Tarımsal Tezler İnternete aktarılacakTürkiye'de tarım ve gıda üzerine hazırlanan bilimsel tezler, internette bir araya getirilerek herkesin erişimine sunulacak

Zirai Eğitim Filmleri DVD Seti Çıktı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı, görsel eğitim materyalini kullanmak suretiyle tarımdaki gelişme ve yenilikleri çiftçi ve üreticilere aktarmaya devam ediyor. Başkanlık bugüne kadar üretmiş olduğu tarımsal eğitim ve tanıtım amaçlı yüzlerce filmi DVD kalitesinde yeniden düzenledi.

Hurda traktöre İspanyol modeli

Hurda traktöre İspanyol modeliTürkiye Makine Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile 25 yaş ve üzeri traktörler Sübvansiyonlu Hurda Bedeli Programı ile hurdaya ayrılacak.

Mısırdan elektrik üretilecek

Mısırdan elde edilen biogaz ile elektrik üretilecekAlmanya'da 3 binden fazla olan tesisten Türkiye'de de kuruluyor. Türkiye'de ilk kez mısır silajı ve hayvan atığından oluşan metan ağırlıklı biogazdan elektrik üretilecek.

Gübrelemede 'uydu' dönemi başlıyor

Uydudan gübrelemeEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Beslenme Bölümü'nde Yüksek Ziraat Mühendisi Ece Eroğlu'nun hazırladığı proje ile tarım alanlarına bilinçsiz yapılan gübreleme sonucu yaşanan ürün kayıplarının azaltılması amaçlanıyor.

Sebze-meyve de straforlu kasalar

Strafor kasalar ürünlerin bozulmasını geciktiriyorSebze ve meyveleri yazın sıcaktan, kışın da soğuktan koruyan strafor kasalar, düşük maliyeti ile çiftçilerin yeni umudu oldu.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde sulamaya açılacak alanlar bir an önce faaliyete geçmelidir

Güney Doğu bölgesinde sulanabilir alanlar bir an önce açılmalıTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Son yıllarda sıkça yaşanmaya başlanan kuraklık karşısında özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde sulamaya açılacak alanların bir an önce faaliyete geçmesi gerekmektedir" dedi.