Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Bitkisel Üretim

Altın Çilek Üreticiyide Cezbetti

Narenciyeye alternatif bir ihracat ürünü olarak Silifke'de 2 yıl önce deneme ekimleri yapılan altın çileğe (yer kirazı) ilgi her geçen gün artıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık için bu meyveyi tükettiğini belirtmesiyle birlikte, dikkatleri üzerine çeken meyvenin ekim alanları son dönemlerde yaklaşık yüzde 300 artış gösterdi.

Verimlilikte düşündüren tablo

Tarımsal Verimlilikte düşündüren tabloVerimlilikte tablo çok olumsuz. Türkiye'de üretimi olan herhangi bir üründe, Türkiye'deki bir birim üretime karşılık 3, hatta 4 birim üretenler var.

Narenciyede mavi bayrak uygulaması

Narenciyede mavi bayrak uygulaması başladıTarım ve Köyişleri Bakanlığının geçen yıl başlatmış olduğuı (EKÜY) Entegre ve Kontrollü Üretim Yönetimi Projesi kapsamı içerisindeki bahçelerde 'mavi bayrak' uygulaması başladı.

Mağaralar depo olacak! Böylece çiftçiler para kazanacak

Mağaralar depo olarak kullanılacakTarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü Osman Nuri Okumuş, dağlık kesimlerdeki mağaraları soğuk hava deposu olarak değerlendirerek, ürünlerin uzun süre saklanmasının sağlanacağını, böylelikle çiftçilerin istediği zaman malını satarak daha fazla kar edebilmesine olanak yaratılacağını bildirdi.

Jeotermal seralarda üretim genişliyor

Türkiye'de jeotermal sera üretim alanları artıyorTürkiye'de jeotermal sera alanı son 10 yılda 5 kat artarak 2 bin 500 dekara, üretim ise 35 bin tona ulaştı.

Tohumda, Tüketici Tercihine Göre Islah Yapılıyor...

Tohum üreticileri tüketici tercihlerine göre ıslah yapıyorlarPazara, Markete Giden Tüketicinin, Alıştığı Renk ve Biçim Dışında Karşısında Gördüğü Sebze-meyveleri 'Hormonlu-gdo'lu' Olarak Nitelendirmesine Karşın, Bu Ürünlerin, Aslında Tüketicilerinin veya Pazarın Taleplerine Göre Geliştirilmiş Çeşitler Olduğu Belirtiliyor

ZMO: Targel Projesi Ateşten Gömlek

Targel Personeli ateşten bir gömlekTuncer, Targel Projesi'nin, Türkiye'nin Gerçekleriyle Tam Olarak Örtüşmemesi ve Uygulamada Yapılan Hatalar Nedeniyle Tam Bir Sorunlar Yumağı Haline Geldiğini Dile Getirdi.

Altın Çilek Ekimi Bursa'da da Artıyor

Altın çilek (Yer kirazı) Üretimi Bursa da artıyorBaşbakan Erdoğan'ın tükettiğinin öğrenilmesiyle Türkiye gündeminde daha çok tanınan yer kirazının (altın çilek), Bursa'da da ekimi her yıl artıyor. Üreticiler, bakımı daha kolay ve verimi yüksek olan yer kirazının (physalis) pazar sıkıntısı yaşamadığını belirtiyor. Şu anda Yenişehir'de ekimi fazla olan biber, domates ve fasulyeye alternatif olarak yer kirazı ekilebileceği kaydediliyor.