Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

2012 Targel Alımı

2012 targel alımıTrabzon Milletvekili M. Volkan CANALİOĞLU'nun mecliste vermiş olduğu yazılı soru önergesi bakanlık tarafından cevaplandırıldı.

2012 yılında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre TARGEL Projesinde görev yapmak üzere 2500 adet Mühendis ve Veteriner istihdam edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği beliritildi. Ancak alım tarihi hakkında net bir bilgi verilmedi.

Tarım Fuarı Adana'da tarlada düzenleniyor

Adana'da açık tarla günleri düzenleniyorGeçen yıl ilki Trakya'da gerçekleşen 'Açık Alanda Tarla Günleri Fuar'ı bu yıl Adana'da 330 bin metrekare açık alanda organize edilecek.

Polen tuzaklı kovan arı sayısını artırıyor

Polen tuzaklı kovan arı sayısını artırıyorErzurum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, Türkiye arıcılığında mutlaka polen tuzaklı kovanlara geçilmesi gerektiğini belirterek, bu uygulamayla ülke ekonomisine daha çok katkı sağlanacağını söyledi.

Hayvancılık sektörü AB'ye hazırlanıyor

hayvancılık sektörüTürkiye, tarım sektörünün altyapısının AB'ye uyum sağlaması için birçok alanda, AB desteği ile projeler uyguluyor. En son, Türkiye'de çok yaygın olan sığır, koyun ve keçi brusellozu ile sığır tüberkülozu hastalıkları ile mücadelede izlenecek stratejiyi belirlemek üzere, Türkiye genelinde, işletme ve köy bazında "tarama" çalışması başlatıldı.

Sulama'da tasarruf sağlayan yeni bir yöntem geliştirildi

Sulama'da Tasarruf Sağlayan Yeni bir YöntemÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından, tarım sulamasında yeni bir yöntem geliştirildi.

Destekleme primi ödemelerinde yeni uygulamalar

Destekleme primi ödemelerinde yeni uygulamalarTürkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2011 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği'nin çok sayıda yeni özellik içerdiği belirtilerek, çiftçiler uyarıldı.

Altın Çilek Üreticiyide Cezbetti

Narenciyeye alternatif bir ihracat ürünü olarak Silifke'de 2 yıl önce deneme ekimleri yapılan altın çileğe (yer kirazı) ilgi her geçen gün artıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık için bu meyveyi tükettiğini belirtmesiyle birlikte, dikkatleri üzerine çeken meyvenin ekim alanları son dönemlerde yaklaşık yüzde 300 artış gösterdi.

Fark ödemesi destekleme prim miktarları belli oldu

Fark ödemesi destekleme prim miktarları belirlendiTürkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli'ne göre 2011 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.