Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Saniyede 16 ton ülke toprağı erozyona kurban gidiyor

KuraklıkTopraklarının büyük bölümü erozyon tehdidi altında bulunan Türkiye'de saniyede 16 ton, yılda ise 500 milyon ton verimli tarım arazisi yok oluyor

Teknoloji ve Bilgi Tarla ve Ahırla Buluşturulmalı

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın, tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlılıktan kurtulmak için teknoloji ve bilginin tarla ve ahırla buluşturulması gerektiğini belirtti.

Gübrelemede 'uydu' dönemi başlıyor

Uydudan gübrelemeEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Beslenme Bölümü'nde Yüksek Ziraat Mühendisi Ece Eroğlu'nun hazırladığı proje ile tarım alanlarına bilinçsiz yapılan gübreleme sonucu yaşanan ürün kayıplarının azaltılması amaçlanıyor.

Tübitak Destekledi, Midye Boy Attı

Midye üretimiSinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Tübitak Tarafından Desteklenen "Açık Denizde Midye Yetiştiriciliği" Projesini Gerçekleştirdi.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde sulamaya açılacak alanlar bir an önce faaliyete geçmelidir

Güney Doğu bölgesinde sulanabilir alanlar bir an önce açılmalıTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Son yıllarda sıkça yaşanmaya başlanan kuraklık karşısında özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde sulamaya açılacak alanların bir an önce faaliyete geçmesi gerekmektedir" dedi.

Koyunun tanesi 1000 liraya çıktı

Koyun fiyatları 1000Tl ye ulaştıZiraat Bankası’nın küçükbaş hayvancılık yatırımlarına verdiği sıfır faizli kredi ile damızlık koyuna talebin artması fakat yetiştiricilerin elindeki koyun ve kuzuları satmaması, koyun fiyatını bin liraya çıkardı.

Türkiye’nin ilk kuraklık test merkezi, Konya’da açıldı

Kuraklık test merkezi açıldıKonya'da 'Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü' bünyesinde, dünyanın 3'üncü, Türkiye'nin ilk 'Kuraklık Test Merkezi' düzenlenen törenle açıldı.

Hayvancılık kıymete bindi

Hayvancılık kıymete bindi.Bugüne kadar sadece süt sığırları sigortalanabilirken, hayvan varlığının azalması, et fiyatlarının hızla artması üzerine Tarım Bakanlığı, yıl başından itibaren besi sığırlarını da devlet destekli tarım sigortası kapsamına aldı. Böylece primin yarısını üretici verecek, yarısını da devlet karşılayacak. İthal hayvanlar da sigortalanabilecek.