Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

ZMO: Targel Projesi Ateşten Gömlek

Targel Personeli ateşten bir gömlekTuncer, Targel Projesi'nin, Türkiye'nin Gerçekleriyle Tam Olarak Örtüşmemesi ve Uygulamada Yapılan Hatalar Nedeniyle Tam Bir Sorunlar Yumağı Haline Geldiğini Dile Getirdi.

Mağaralar depo olacak! Böylece çiftçiler para kazanacak

Mağaralar depo olarak kullanılacakTarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü Osman Nuri Okumuş, dağlık kesimlerdeki mağaraları soğuk hava deposu olarak değerlendirerek, ürünlerin uzun süre saklanmasının sağlanacağını, böylelikle çiftçilerin istediği zaman malını satarak daha fazla kar edebilmesine olanak yaratılacağını bildirdi.

"Avrupa'nın en yüksek tarımsal hasılasına sahibiz"

Avrupa'nın en yüksek tarımsal hasılasına sahibizTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ''Türkiye'nin, Avrupa'nın en yüksek tarımsal hasılasına sahip ülkesi haline geldiğini, Hükümetin sağladığı desteklerin bunda çok büyük katkısı bulunduğunu'' söyledi.

Hibe desteği devam edecek

Kırsal kalkınma yatırımlarına, 2011-2015 döneminde de yüzde 50-75 tutarında hibe desteği uygulanmasına devam edilecek.

Verimlilikte düşündüren tablo

Tarımsal Verimlilikte düşündüren tabloVerimlilikte tablo çok olumsuz. Türkiye'de üretimi olan herhangi bir üründe, Türkiye'deki bir birim üretime karşılık 3, hatta 4 birim üretenler var.

Tarım alanındaki tezler internete aktarılacak

Tarımsal Tezler İnternete aktarılacakTürkiye'de tarım ve gıda üzerine hazırlanan bilimsel tezler, internette bir araya getirilerek herkesin erişimine sunulacak

Tohum sertifikaları 1 yıl geçerli olacak

Tohum sertifikaları 1 yıl geçerli olacakTohum üreticilerinin, tohumlukların üretildikleri üretim sezonu içerisinde aldığı sertifika ve raporlara, düzenlenme tarihinden itibaren bir yıl geçerli olması şartı getirildi.

Tarımda 2011 desteklemeleri

2011 Tarımsal  desteklemeleri açıklandıÇiftçilere 2011 yılında verilecek destekleme miktarları açıklandı.  Tarımsal Desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2011 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.