Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Zirai Eğitim Filmleri DVD Seti Çıktı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı, görsel eğitim materyalini kullanmak suretiyle tarımdaki gelişme ve yenilikleri çiftçi ve üreticilere aktarmaya devam ediyor. Başkanlık bugüne kadar üretmiş olduğu tarımsal eğitim ve tanıtım amaçlı yüzlerce filmi DVD kalitesinde yeniden düzenledi.

Tohumluk patates üretiminde yeni yönetmelik

Tohumluk patates üretiminde yeni yönetmelik çıkarıldıTohumluk patateslerin sertifikasyon sistemi dahilinde gerçek ve tüzel kişiler tarafından ülke içinde üretilmesi ve pazarlanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Bakanlık, et üretimini artırmak için 'prim' şartlarını değiştirdi

Bakanlık et üretimimi arttırmak için prim şartlarını değiştirdiSüt desteği ve hayvan kesim primi ödeme şartlarında değişiklik yapıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, süt desteğinin ödeme dönemlerini ve birim fiyatlarını belirleyecek. Böylece, süt için ödenecek prim miktarı, üretimin az veya çok olduğu döneme göre değişebilecek.

Narenciyede mavi bayrak uygulaması

Narenciyede mavi bayrak uygulaması başladıTarım ve Köyişleri Bakanlığının geçen yıl başlatmış olduğuı (EKÜY) Entegre ve Kontrollü Üretim Yönetimi Projesi kapsamı içerisindeki bahçelerde 'mavi bayrak' uygulaması başladı.

AB, Türkiye’den gelen yaş sebze ve meyveye giriş fiyat uygulaması başlattı

AB sebze ve meyveye giriş fiyat uygulaması başlattıAvrupa Birliği'nin (AB), Türkiye'nin gerçekleştirdiği yaş meyve sebze ürünlerine AB'ye Giriş Fiyat Uygulaması başlatması Türk ihracatında sıkıntı yaratıyor.

Mısırdan elektrik üretilecek

Mısırdan elde edilen biogaz ile elektrik üretilecekAlmanya'da 3 binden fazla olan tesisten Türkiye'de de kuruluyor. Türkiye'de ilk kez mısır silajı ve hayvan atığından oluşan metan ağırlıklı biogazdan elektrik üretilecek.

Tarım ve Gıda Bakanlığı için düzenleme tamam

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım ve Gıda Bakanlığı olarak değiştiriliyorTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker üretimden gıda güvenliğine, sanayiden toprak bölünmelerine kadar pek çok alanda tarım sektörünü daha sıkı kontrol altına almak için Tarım ve Gıda Bakanlığı kurmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Tarım arazilerini yasa da korumadı

Tarım arazilerindeki yapılaşmayı yasada koruyamadıToprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun çıktığı 2005 Temmuz'undan 2010 yılı sonuna kadar 507 bin hektar arazi tarım alanı dışına çıkarıldı.