Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hayvanını küpeletmeyen üreticiye 500 TL ceza

Hayvanını küpeletmeyene 500 Tl cezaVeteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu'na eklenen yeni hüküm kapsamında hayvanlarını küpeletmeyen üreticilere 500 TL para cezası getirildi.

Sebzede Tarımsal İlaç Kalıntısı Sorunu Yeniden Gündeme Geldi

Tarımsal ilaç kalıntısı yeniden gündemdeRusya'nın ürünlerinde zirai ilaç kalıntısı bulunduğu gerekçesiyle bu ülkeye ihracat yapan 5 Türk firmasını ihracat listesinden çıkardığı, 8 firma için de 'kırmızı alarm' verdiği öğrenildi.

Salkım Domateste Verim Rekoru Kırıldı

Salkım domates verim rekoru kırdıMersin'de, Bu Yıl İlk Kez Deneme Amaçlı Ekimi Yapılan Virüse Dayanıklı Sırık Salkım Domates Çeşidinden Yüksek Verim Alındığı Bildirildi.

Altın çilek yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak

Altın Çilek Yetiştiriciliği Yaygınlaştırılacak Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Emin Ergün, halk arasında ''altın çilek'' veya ''yer kirazı'' olarak bilinen ''güvey feneri''nin, Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için 1995'ten beri çalıştıklarını ve bu yıl 10 bin fide ürettiklerini kaydetti.

Lale, öz vatanı Anadolu'da yetiştirilecek

Lale anadoluda yetiştirilecekTürkiye, Anadolu topraklarından 100 yıl önce Avrupa'ya götürülen laleyi öz vatanına kavuşturmak için harekete geçti.

Fiyatı üçe katlanınca üretici pamukla barıştı

Pamuk Çukurovada pamuk üretim alanları ikiye katlandı. Adana-Tarsus-Ceyhan hattında 180 bin ton pamuk üretileceği tahmin edilirken, ekim alanlarındaki artışta rekor fiyat etkili oldu.

Silifke'de Çilek Hasadı Başlandı

Çilek HasadıTürkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen çileğin hasadına başlandı. İlk çileğin kilosu 8 liradan satıldı.

TMO taahhüt karşılığı çeltik alımı yapacak

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bugünden itibaren taahhütname karşılığı çeltik alımına başladı
TMO'dan yapılan açıklamada, 2010/2011 dönemi çeltik hasadının 23 Ağustos'ta Güney Marmara'da ardından Karadeniz Bölgesi'nde başladığı belirtilerek, müdahale alım fiyatı açıklanıncaya kadar, üretici, tüccar ve sanayicinin depolama ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve fiyatların açıklanmasından sonra daha sağlıklı tercih yapmalarına imkan sağlanması için, bugünden itibaren taahhütname karşılığı çeltik alımına başlandığı belirtildi.