Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Mazot ve Gübre Desteği Ödemeleri Başladı

mazot_gubre_destek.jpgTarım Bakanlığı'ndan çiftçiye müjdeli haber geldi. 2008 yılı çiftçi kayıt sistemine dahil olan 2 milyon 312 bin 973 çiftçiye 1.63 milyar liralık gübre ve mazot desteği ödemeleri başladı

Üç yılda kırsal kalkınmaya 174 milyon TL hibe desteği sağlandı

bakan_mehdi_eker.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında son üç yılda bin 670 projeye toplam 174 milyon TL hibe desteği sağlandığını bildirdi. 2007-2008 yıllarında makine ve ekipman alımı destekleri kapsamında 6 bin 489 projeye 67,1 milyon TL hibe desteği sağlandığını da kaydeden Bakan Eker, verilen desteklerle 18 bin kişiye iş imkanı sağlandığını bildirdi.

Çiftçiler, krize karşı aşılı değil

semsi_bayraktar.jpgTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kriz döneminde tarım sektörünün işsizler için "kurtarıcı sektör"ve "geçim kapısı"konumuna gelmesine karşın sektörün ve çiftçilerin krize karşı aşılı olmadığını belirtti.  Bayraktar, çiftçilerin krize karşı koyabilecek gücü olmadığı gibi, krizin etkilerinden korunabilecek imkanlara da sahip olmadığını söyledi.

Zeytinyağında hedef dünya pazarı

zeytinyagi5.jpgAğaç sayısına paralel olarak üretimin de arttığı zeytinyağında, yeni pazar arayışları sayesinde Çin'den Kanada'ya, ABD'den Fil Dişi Sahilleri'ne kadar 60'a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.

Kışın sebze üretiminde hormon bilinci yaygınlaşıyor

pazarda.jpgSelçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gezgin, ilaç ve hormon denetimlerinin artması nedeniyle domates, salatalık, biber, patlıcan gibi yazlık sebzelerin kışın tüketilmesinde sağlık riskinin giderek azaldığını söyledi.

Arazi toplulaştırmada yeni açılım

arazi_toplulastirma.jpgArazi toplulaştırma ve Tarla içi Geliştirme Hizmetleri Projesi çerçevesinde, Türkiye genelinde 2005 yılında başlayan çalışmalar kapsamında 1 milyon hektar tarım alanının, Denizli'de ise ülke ortalamasının üzerine çıkılarak 41 bin 291 hektar alanın toplulaştırıldığı bildirildi

Narenciye tanıtımı sınırları aşacak

ntg2.jpgTürkiye'de son dönemde tanıtım çalışmalarına yoğunluk kazandırılan narenciyenin tüketimini artırmayı amaçlayan Narenciye Tanıtım Grubu'nun (NTG), markalaşmayı sağlayıp yurt dışında da 2010 yılından itibaren ''Türk malı'' imajını ön plana çıkararak üreticinin ''yüzünü güldürmeyi'' hedefine koyduğu bildirildi.

Kumluca, kabuğuna sığmadı ihracatını yüzde 135 artırdı

kumluca.jpgYaklaşık 70 bin olan nüfusunun yüzde 80'i tarımla uğraşan Antalya Kumluca, 2008'i yüzde 135 ihracat artışı ile kapattı. Başta örtüaltı ürünler olmak üzere 2008'de 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Kumluca, krize rağmen 2009'da da hedefini yüksek tuttu