Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Ziraat Bankası'nın tarım kredilerinde vadesi uzadı

ziraat_bank.jpg Başbakan Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası'ndan kullanılan tarım kredilerinin vadesini uzattıklarını söyledi. Erdoğan AKP'nin Karaman'da yerel seçim mitinginde yaptığı konuşmada, işletme kredilerinde vadenin 18 aydan 24 aya, yatırım kredilerinde ise beş yıldan yedi yıla çıkartıldığını ifade etti.

Çiftçi borçlarına erteleme yok

tarim_kredi_koop.jpgTürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKMB) Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, çiftçi borçlarının ödenmesi konusunda her hangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını iddia etti. Yıldırım yaptığı açıklamada, kuruma borcu olan çiftçilerin yaklaşık yüzde 90'ının ödemelerini düzenli olarak yaptığını, yüzde 10'luk kesim için ertelemenin yapılmasının halinde borcunu düzenli olarak ödeyen çiftçilere haksızlık olacağını vurgulayarak, "Ancak ödeme güçlüğü çeken çiftçilerimiz için birtakım ödeme kolaylıkları sağlıyoruz" dedi.

Pamuk ve Koyun Yetiştiriciliğinde Prim Desteği

pamuk_toplama.jpg Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Siirt'te pamukta prim desteğinin yüzde 30 artırılarak kilogram başına 42 kuruşa çıkarıldığını, koyun yetiştiricileri için verilen 5 liralık primin de 10 liraya yükseltildiğini bildirdi.

TMO, hububat alımında AB kriterlerini uygulayacak

tmo.jpgTürkiye'nin AB'nin Ortak Tarım Politikası'na (OTP) ve Ortak Piyasa Düzeni'ne (OPD) uyumu çerçevesinde, Toprak Mahsulleri Ofisi, bu yıldan itibaren hububat alımında AB kriterlerini uygulamaya başlayacak.

Sebze ve meyveciler Antalya'da buluşuyor

fresh_antalya.jpgAntalya'nın uluslararası arenada yaş meyve ve sebze sektörünün merkezi haline gelmesi için 3 yıl önce temelleri atılan "Fresh Antalya Yaş Sebze ve Meyve Fuarı", bugün başlıyor. Antalya Expo Center'da 21 Mart'a kadar devam edecek fuarda, 19 ülkeden 79 marka, Türk ihracatçılarla ikili görüşmeler yapacak.

Reçeteli ilaç satışına sancılı geçiş

z_m_o.jpgTMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Saymanı Sedat Soykan, bitki koruma ürünlerinin reçeteli satışına geçişte çeşitli sancılar yaşanacağını belirtti. Reçeteli geçişin yararlı olduğunu ancak pilot bölge çalışmasının yapılmasıyla karşılaşılabilecek sorunlara çözüm aranması gerektiğinini dile getiren Soykan, Tarım Bakanlığı'nın ZMO'dan görüş aldığını fakat hazırladıkları kapsamlı raporun dikkate alınmadığını vurguladı.

Elma üreticisine ton başına 50 dolar ihracat desteği

elma_ihracat.jpgÜretimi geçen yıl 2,5 milyon tona ulaşan elmanın pazarlanmasında yaşanan sorun nedeniyle, ihracatı teşvik için ton başına 50 dolar ihracat iadesi verilecek.

Yer kirazı (Physalis) çifçiyle buluştu

physalis.jpgMersin İline bağlı Silifke ilçesinde, iki dönümlük deneme parselinde üretimi yapılan yer kirazı, üreticilerimizin beğenisine sunuldu.