Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tarım ilacı kalıntısına bitkisel bazlı çözüm

gida.jpgKükre Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Gülel, Sebze ve meyvelerin yüzeyindeki her tür mikroorganizma, zirai ilaç, kimyasal, gübre, parafin ve toprak kalıntılarını 2-3 dakika içinde yüzde 100'e varan oranlarda temizlediği ifade edilen yüzde 100 bitkisel bazlı sebze ve meyve arındırma konsantresi Exsir Sanitizer, dün basın toplantısı ile tanıtıldı.

Bitkisel Üretim Değeri 66 Milyar TL'ye Çıktı

tarim-destek.jpgBitkisel üretim değeri 2008 yılında bir önceki yıla göre yüzde 16.1 artış göstererek yaklaşık 66 milyar TL oldu.  Tahıl ürünleri üretim değeri 2008 yılında yüzde 23 artarak 24.1 milyar TL, sebze üretim değeri yüzde 5.9 artarak 18.1 milyar TL ve meyve üretim değeri yüzde 18.2 artarak 23.8 milyar TL oldu

Kelebekler, koleksiyoncuların tehdidi altında

kelebek.jpgZengin bitki örtüsü ve elverişli iklim şartları nedeniyle birçok kelebek türünün yaşadığı Hatay, yabancı koleksiyoncuların uğrak yeri oldu. Antakya Kelebek Gözlem Topluluğu Başkanı Ali Atahan, "Kentimizde avcılarla ilgili gerekli denetim yok. bu nedenle kelebekler yurtdışına kaçırılıyor'' dedi.

TMO, Bu Yıl AB Standartlarına Göre Hububat ve Çeltik Alacak

bugday_tarla.jpgToprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2009 ve 2010 hasat döneminde Avrupa Birliği (AB)'ne uyumlu olarak hazırlanan hububat ve çeltik yönetmeliğine göre alım yapacak.

Nesli tükenen hayvanlar için gen bankası

gen-bankasi2.jpg100 bilim adamının işbirliğinde başlatılan "Nuh'un Gemisi" projesiyle Türkiye'de yok olan hayvanların gen bankasıyla kurtulması planlanıyor..

GAP'ı kalkındıracak gıda teknoparkı

gap2.gifKilis'te 22 bin dönümlük arazide kurulma çalışmaları devam eden Gıda Teknoparkı, yapılacak organik üretim ve ihracatla GAP bölgesini kalkındıracak.

Sebze-meyve ihracatında hatayı yapan cezalandırılacak

meyve_sebze3.jpgRusya'ya sebze-meyve ihracatında, bir sorun yaşanması halinde, artık tüm ihracatçılar değil, hatayı yapan ihracatçı firma cezalandırılacak. Böylece, Türkiye'den bu ülkeye sebze-meyve ihracatı yapan diğer firmalar etkilenmeyecek.

Ağaçlar gürültü kirliliğini de azaltıyor

agaclandirma.jpgSelçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serpil Önder, şehir merkezlerine belli miktarlarda ve belli yoğunluklarda dikilecek ağaçların, bir perde oluşturarak gürültü kirliliğinide azalttığını söyledi.