Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tarım yüz güldürüyor

tarim_foto.jpgİki yıldır kuraklığın etkisi ile ciddi sorunlarla karşı karşıya kalan tarımda, 2009’un ilk verileri olumlu. Krizden etkilenenler tarıma sığınıyor

Tarım Bakanlığı'ndan Dev Adım

arazi_toplulastirma.jpgTarım arazilerinin miras yoluyla parçalanmasını önlemek için ‘sınırlama’ getirilecek. 48 yılda yapılan arazi toplulaştırması, 1 yılda yapılacak.

Türkiye'nin ilk 'Eko Köyü' kuruluyor

ekokoy.jpgTürkiye'nin ilk 'Eko köyü' projesi hazırlıkları Erzurum'da başlandı.İlk etap bu yıl biticek.250 çiftçi köyde üretim yapacak.

Hayvancılığa geniş kapsamlı destek

hayvancilik2.jpgHükümet, su ürünleri, tiftik keçisi yetiştiriciliği, ipekböcekçiliği, arıcılık, kaba yem üretimi, hayvan hastalıkları ile mücadele ve şap ve Brucellosis aşıları için hayvan üreticilerine destek ödeyecek.

Çiftçiye karşılıksız 1 milyar euro

ab_turkiye.jpgTarım Bakanlığı'nın, AB'den ve Hazine'den gelecek fonları değerlendirecek Kırsal Kalkınma Kurumu, 2013'e kadar 42 ilde çiftçilere 1 milyar Euro hibe para dağıtacak

Yerli sığır ırklarımızın nesli tükeniyor !

inek_gak.jpgTürkiye'nin yerli sığır ırklarından Doğu Anadolu Kırmızısı (DAK) ve Zavot ırkı sığırların neslinin, hayvan ıslahı çalışmaları nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Beyaz et ihracatında rekor artış

tavuk.jpgGeçen yılın tamamında 87 milyon dolarlık rekor seviyeye gelen beyaz et sektörünün ihracatı, yılın ilk çeyreğinde de 2008'in aynı dönemine göre 2,5 kat artarak, 32 milyon dolara ulaştı.

Çiftçiye, mazot, gübre ve toprak analizi ödemesi yapılacak

mazot_gubre_destek.jpgÇiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) bu yıl dahil olan çiftçilere alan bazlı olarak mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak. Kimyevi gübre desteği için 'toprak analizi' zorunlu; birim ödeme miktarını Bakanlar Kurulu belirleyecek