Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Yağmur yağdı, toprak coştu

meyve_sebze3.jpgYurt genelinde geçen yıl etkili olan kuraklığın ardından, bu yıl yağışın artmasıyla birlikte meyve, sebze ve hububatta büyük oranda rekolte artışı bekleniyor.

Anız Yakanlara Dekar Başına 20 Tl Ceza Uygulanacak

aniz_yakma.jpgYaz aylarının gelmesi ile birlikte artış gösteren anız yangınlarını çıkaranlara dekar başına 20 TL ceza uygulanacağı bildirildi.

GAP'ta 1 milyon 100 bin hetar sulamaya açılacak

bakan_eker_gapda2.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Eker, arazi toplulaştırması ve organize hayvancılık bölgeleri kurulmasına ilişkin 9 proje hazırlandığını , 2010'dan itibaren GAP bölgesinde 1 milyon 100 bin hektar alanın toplulaştırılarak sulamaya açılacağını, Türkiye'nin diğer bölgelerinde ise her yıl 1 milyon hektar alanın toplulaştırılması için proje hazırladıklarını bildirdi.

Ziraat mühendislerinden reçeteli satış yönetmeliğine tepki eylemi

ziraat_muhendisleri_eylem.jpgAdanalı ziraat mühendisleri, bitki koruma ürünlerinin reçeteli satışını öngören yönetmeliğe tepki olarak kepenk kapattı

Dünya tohumcuları Türkiye'de buluşacak

tohumculuk_kongresi.jpgUluslararası Tohum Federasyonu’nun (IFS) her yıl farklı bir ülkede düzenlediği Dünya Tohumculuk Kongresi, bu yıl dünya tohumcularını Türkiye’de buluşturacak

Yağlı tohumların prim ödemesine 18 Mayıs'ta başlanacak

aycicegi.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yağlı tohumların prim ödemesine 18 Mayıs Pazartesi günü başlanacağını prim ödemelerinin, 350 milyon lira tutacağını açıkladı, Ayrıca her yıl 1 milyon hektar tarım arazisinin toplulaştırılacağını, 13 yılda bütün Türkiye'de toplulaştırılmanın tamamlanacağını söyledi.

Tarlalar kanola açtı

kanola.jpgTürkiye'nin ayçiçeği deposu olan Trakya'nın yüzü değişiyor. Kanola bitkisinin sadece Tekirdağ'daki ekim alanı 100 bin dönümün üzerine çıktı ve ayçiçeğinin üçte birine ulaştı.

İtalyanlar GAP'a arazi bakmaya geliyor

gap_yatirim.jpgGAP, tarıma dayalı sanayinin merkezi oluyor. Koç Grubu başta önemli şirketlerin bölgeye ilgisi sürerken, yabancılar da yatırımlarını hızlandırıyor. İlk girişim 8 İtalyan firmasından geldi.