Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hükümet çiftçilerin mesajlarını iyi algılamalı

bayraktar.jpgTZOB Genel Başkanı Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, 2009 Mart yerel seçimleri dolayısıyla çiftçilerin mesajlarının da iyi algılanması gerektiğini belirtti. Milli gelirle ilgili yapılan açıklamaya göre, tarımın 2008 yılında yüzde 4.1 büyümüş göründüğünü ifade eden Bayraktar, bu büyümeye bakılarak tarımın durumunun iyi olduğunun zannedilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Tarım Kredi, memur ve mühendis alımı yapacak

tarim_kredi_koop.jpgTürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB) Genel Müdürlüğü, kurum tarafından daha önce açılan ancak asıl listeye giremeyerek "yedek" listede bulunan memur ve ziraat mühendislerin bir kısmını göreve çağırdı.

Tarım'da dev ortaklık

tarimortaklik.jpgTürkiye'nin en büyük iki çiftçi kuruluşu Pankobirlik ve Tarım Kredi Kooperatifleri bir araya gelerek tarihi bir anlaşmaya imza attılar.

Hiyerarşik Tarım Terimleri Dizini Hazırlanıyor

tarim_terimler_sozlugu.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı, tarımın bütün dallarında ve çevre, ormancılık, beslenme gibi tarımla doğrudan ilişkisi olan bilim dallarındaki kavramları içeren, uluslararası nitelikte "Tarım Terimleri Dizini" hazırlamak için çalışmalar yapılıyor.

Sahip çıkılsa jeotermal seracılık turizmi geçer

jeotermal_sera.jpgEge'de jeotermal kaynakların bulunduğu bölgelerde yapılan modern seralarda üretim, ihracat ve istihdam rakamları krize rağmen artış gösterdi. Türkiye'nin bu konuda Avrupa'nın merkezi olma iddiasında olduğunu belirten Agrobay Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şentürk, "Tarım Bakanlığı jeotermal seracılık konusunda bir planlama ve altyapı çalışması yapsa Türkiye, bu sektörden turizmden daha fazla getiri sağlar" dedi.

Tarımsal işletmelere 300 TL'lik katılım desteği

tarimsal_isletme.jpgÇiftlik muhasebe veri ağı sistemine dahil olan tarımsal işletmelerine işletme başına ve yılda bir kez olmak üzere 2008 yılında 150 TL, 2009 yılında 300 TL katılım desteği ödenecek.

Hibe desteği verilecek tarımsal makinelerin kapsamı genişletildi

tarim_makinalari2.jpgKırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde hibe destek verilecek tarımsal makine ve ekipmanlarının kapsamı genişletildi. Daha önce 17 olan hibe desteği verilen tarımsal makine ekipman sayısı, 30'a çıkarıldı.

Süt için 30 milyon TL'lik müdahale fonu

mehdieker_sut.jpgArz talep dengesizliği nedeniyle 40 kuruşa kadar düşen süt fiyatlarına, besicinin üretime devamını sağlayacak şekilde dengelenmesi için, devlet ilk kez kaynak ayırarak müdahale edecek.