Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Yüksek rekolte düşük fiyat sarmalı

bugday_rekolte.jpgHasat öncesi çiftçilerimizi karamsarlık sardı. Hububatta beklenen yüksek rekolte nedeniyle piyasada şimdiden düşük fiyat politikası hakim olurken, 'Bu koşullarda çiftçinin kazanması zor' yorumu yapılıyor.

Domalan mantarına hücum!

dolaman_mantari.jpgAfrodizyak etkisi olduğu belirtilen domalan mantarını toplamak için Konya ve yöresindeki vatandaşlar dağlara tepelere akın etti

İn vitro fide ürettiler. Avrupa şampiyonu oldular

invitro_fide.jpgAntalya Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firma, bitkilerin bir dalından laboratuvar ortamında milyonlarca fide üreterek Avrupa'da en yüksek kapasiteye ulaştı.

Bankalar kredileri tarıma akıtıyor

bankapara.jpgDünyada ve Türkiye'de son yıllarda tarım ve gıda fiyatlarındaki yükseliş, çevreye olan duyarlılık ve sağlıklı ürünlere ilginin artması sonucu giderek daha da önemli hale gelen tarım sektörüne, Türk bankaları da yöneldi.

400 çeşit gül koruma altına alındı

gul.jpgGül şehri Isparta, adıyla özdeşleşen çiçeklerine sahip çıktı. Süleyman Demirel Üniversitesi, 400 türü seralarda koruma altına aldı.'Çelik' üretimine geçerek gülyağı ve meyve çayında kullanılabilecek yüksek verimli çeşidin tespitine başladı.  Tüm türlerin görülebileceği bir de botanik bahçesi oluşturdu

Hububat üretiminde rekor beklentisi

hububat_3.jpgUluslararası Hububat Konseyi'nin (IGC) son raporunda, 2008 Temmuz/2009 Haziran dönemi dünya hububat üretiminin redüzeyde, 1 milyar 785 milyon ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye'de en çok sevilen ve tüketilen meyve Üzüm

uzum_sepeti.jpgTürkiye İstatistik Kurumu Verilerine Göre Üzüm, Türkiye'de En Çok Sevilen ve Tüketilen Meyve. Ardından Elma, Portakal ve Çay Geliyor. En Az Tüketilen Meyve İse Greyfurt.

Patates üretim ve satışı izne tabi hale geldi

patates_yetistiriciligi.jpgPatateste görülen hastalıkların yayılmasının önlenmesi için, patates üretim ve satışı belli kurallara bağlandı. Patates üretmek isteyen çiftçiler, tarım il ve ilçe müdürlüğünden izin alacak.