Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Çiftçiye karşılıksız 1 milyar euro

ab_turkiye.jpgTarım Bakanlığı'nın, AB'den ve Hazine'den gelecek fonları değerlendirecek Kırsal Kalkınma Kurumu, 2013'e kadar 42 ilde çiftçilere 1 milyar Euro hibe para dağıtacak

AB, fonlardan göndereceği parayla Türk çiftçisinin yüzünü güldürecek. ekonomik krizle tarım sektöründe daralma bekleyen çiftçiye AB fonları nefes aldıracak. Tarım Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, çiftçiye 2013 yılına kadar 1 milyar Euroluk karşılıksız hibe desteği sağlayacak. 42 ilde teşkilatlanacak kurum, bu illerde üretilecek projeler için 750 milyon Eurosu AB'den, 250 milyon Eurosu da Hazine'den olmak üzere 4 yılda toplam 1 milyar Euro hibe dağıtacak.

GELİR DÜZEYİ YÜKSELECEK

Tarım orman sektörünün güçlendirilmesi ve kırsal alanların rekabet gücünün artırılması için kullanılması planlanan bu para, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara yaptıkları projeler karşılığında verilecek. Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, bu fonların dağıtılmasıyla, kırsal alanda yaşayan Vatandaşların gelir düzeyini yükseltmeyi, gelir dağılımını iyileştirmeyi, doğal kaynakların korunmasını hedefliyor.

470 PERSONEL ALINACAK
Kurum çiftçiyi rahatlatmanın yanı sıra istihdam da sağlayacak. Kuruma Haziran ayına kadar toplam 470 personel alımı yapılacak. Kurum başkanı ve genel koordinatör dışındaki personel KPSS ve kurum içi yapılacak sınava göre seçilecek. Haziran sonuna kadar kuruma 455'i uzman, 12'si denetçi ve 3'ü mütercim tercüman olmak üzere toplam 470 kişi alınacak. Kuruma daha sonra yeniden personel alımı yapılacak.

iLLER BELiRLENDi
Afyon, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, erzurum, Hatay, Isparta, kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Ordu, samsun, sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Yozgat'ta il koordinatörlükleri kuruldu. 2010- 2013 arasında da ağrı, Aksaray, Ankara, Ardahan, Aydın, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Elazığ, erzincan, Giresun, Karaman, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir ve Uşak'ta kurulacak.

Kaynak: Takvim

Yorumlar (7)

  • bu iii bişey ama ne zaman baslar bunuda bi acıklasalar cok daha ii olacak

    0 Beğen
  • boluya neden yok acaba

    0 Beğen
  • şimdilik bır dönüm bağ diktim herhangi bı destekleme alabilirmiyim.

    0 Beğen
  • yağlık ayçiçeği destekleme primini ne zaman alacağız zaten umduğumuz fiat verilmedi bedava çalıştık bu yıl balışeh den ekende yok gibi.çiftçi kalkınıyo gibi ihya ediliyo gibi yorumlara gülelimmi ağlayalımmı.

    0 Beğen
  • 2 parca tamamı 11 dekar zeytin dikimi yaptım ayrıca 8.5 dekar badem fidanı ve 2 2 dekar ceviz diktim tarlalarim karacabey sınırları icerisinde ben 25 yıldır bandırmada ikamet ediyorum nasıl faydalanabilirim

    0 Beğen
  • denizbanktan üretici kartı çıkarttım gecen yıl 2500 tl ye 890 tl faiz aldı.bu nasıl kart nasıl bişey anlamadım.bu kart viza kartmışta haberimiz yok.

    0 Beğen
  • desteklemeden neden tüm üreticiler yararlanmıyor.ben osmaniyeliyim .her yerinde tarım yapilir,tarımın her çeşidi. üreticiler bu desteklemeden haberi yok.köyde oturan üretici nerden haberi olacak?kıredi zenğinleri yaratmak yerine tsrımdan geçimini sağlayan üreticiler olmalı.küçük çiftçi küçük toprakla çalışıyor, miras nedeniyle küçülen tarlalar neden destek almasın?benim tarlamın içinden sulama kanalı geçti tapu ikiye bölündü ,10dönümün altında, toplam 15 dönüm . neden desteklemeden yararlamayım? birde parçalanmış tarlayı işlemek daha da zor .mağduriyetimi kim karşılıyaçık?

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın