Çiftçiye, mazot, gübre ve toprak analizi ödemesi yapılacak
- Kategori: Haberler (Arşiv)
- Salı, 14 Nisan 2009 19:08
- Gösterim: 2969
Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) bu yıl dahil olan çiftçilere alan bazlı olarak mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak. Kimyevi gübre desteği için 'toprak analizi' zorunlu; birim ödeme miktarını Bakanlar Kurulu belirleyecek
Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bu karara göre, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının belirleyeceği büyüklükteki, ÇKS'ye kayıtlı, her bir tarım arazisinin kimyevi gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yetkilendirilmiş laboratuvarlarda toprak analizi yaptırılması zorunlu olacak, belirlenecek büyüklüğün altındaki tarım arazileri için toprak analizi şartı aranmayacak.
Mazot ve kimyevi gübre destekleme ödemesi için birim ödeme miktarını Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulunun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu belirleyecek.
Toprak analizi yaptıran çiftçilere dekar başına 2,5 TL destek ödemesi yapılacak.
Kaynak: Dunya Gazetesi
-
AMA Bİ ŞEY VAR 50 DÖNÜM ALTINA NİYE YOK BEN BUNU ANLAMIYORUM BİZİM BURDA YANI KÖYDE EN
FAZLA 40 DÖNÜM VAR0 Beğen
Yorumlar (1)