Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Sebze ve meyveciler Antalya'da buluşuyor

fresh_antalya.jpgAntalya'nın uluslararası arenada yaş meyve ve sebze sektörünün merkezi haline gelmesi için 3 yıl önce temelleri atılan "Fresh Antalya Yaş Sebze ve Meyve Fuarı", bugün başlıyor. Antalya Expo Center'da 21 Mart'a kadar devam edecek fuarda, 19 ülkeden 79 marka, Türk ihracatçılarla ikili görüşmeler yapacak.

Fuarı düzenleyen ANFAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, "Yola çıkış amacımız fuarın dünyanın dört bir yanından profesyonel alıcıların, ihracat müşterilerinin, katılımcıların ve ziyaretçilerin geldiği, meyve-sebze sektörünün nabzının attığı bir borsa haline gelmesiydi. Fuarı, İstanbul, Bursa, İzmir, Aydın, Mersin, Adana, Trabzon gibi tüm ihracat lideri illerden yaş meyve-sebze ihracatçılarının yeni müşterilerle bir araya gelecekleri önemli bir buluşma noktası olarak kurguladık" dedi.

Trend ürenler sergilenecek
Yabancı firmaların Türk ihracatçılarla görüşmek için yerlerini ayırttığını kaydeden Çalık, İran, İsrail, Belçika, Şili, Kenya, Makedonya, Hollanda, İspanya, İtalya, Almanya, Slovenya, Polonya, Moldova, Rusya, Ukrayna, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Ürdün'den önemli firmaların yerli firmalarla temas kuracaklarını söyledi. Çalık, katılımı kesinleşen firmalar arasında Rusya'nın en büyük taze meyve-sebze ithalatçısı, Fruit Brothers, Magrit; Şili'nin tüm taze meyve üreticilerini temsilen Şili Taze Meyve Derneği; 50 yıllık geçmişiyle Alman Pilz Schindler gibi pek çok üreticinin yanı sıra taze meyve teknoloji ve ekipman firmalarının da bulunduğunu kaydetti.
Fuarda, iç ve dış pazara yönelik yetiştirilen yeni trend ürünler sergilenecek. Bunlar arasında iç pazarda fazla satış şansı olmayan Macar biberi, dikenli salatalık, chilli biber, jalapeno biber gibi bir çok ürün yer alıyor.


Komisyonculara panel

38 üye derneği bünyesinde barındıran Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) tüm Türkiye'den 200 sebze ve meyve komisyoncusunu Fresh Antalya Fuarı'nda ağırlayacak. Federasyon Fresh Antalya Fuarı etkinlikleri çerçevesinde Antalya Expo Center'da bir panel düzenleyecek. Antalya Ticaret Borsası, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve federasyonun işbirliği ve Ziraat Ajansı'nın katkılarıyla yapılacak, "Yaş Meyve Sebze Tedarik Zinciri'nde İşbirliği'nin Geliştirilmesi" başlıklı paneli, Antalya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Koç yönetecek.

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın