Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Çiftçi borçlarına erteleme yok

tarim_kredi_koop.jpgTürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKMB) Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, çiftçi borçlarının ödenmesi konusunda her hangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını iddia etti. Yıldırım yaptığı açıklamada, kuruma borcu olan çiftçilerin yaklaşık yüzde 90'ının ödemelerini düzenli olarak yaptığını, yüzde 10'luk kesim için ertelemenin yapılmasının halinde borcunu düzenli olarak ödeyen çiftçilere haksızlık olacağını vurgulayarak, "Ancak ödeme güçlüğü çeken çiftçilerimiz için birtakım ödeme kolaylıkları sağlıyoruz" dedi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulunca alınmış herhangi bir erteleme kararı olmadığının altını çizen Genel Müdür Yıldırım, şöyle dedi:
"Biz, çiftçilerimize ihtiyaçlarını giderme konusunda en büyük desteği veren Tarım Kredi Kooperatifleri olarak, borçlarını ödemeleri konusunda da destekçi oluyoruz. Ancak birçok kere dile getirdiğim gibi bu kurumun hizmetlerini devam ettirebilmesi için, kullandırdığı kredilerin geri dönüşünün olması şart.
Biz çiftçimize kredi vereceğiz, çiftçimiz de bunu zamanında geri ödeyecek ki kurumumuz da hizmetlerini aksatmadan sürdürebilsin. Onun içindir ki çiftçilerimiz borçları erteleme ya da af gibi söylentilere inanmasın. Çünkü erteleme kesinlikle söz konusu değildir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr

Yorumlar (1)

  • zaten kım çitçinin halınden anlıyorki.........

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın