Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Mazot ve Gübre Desteği Ödemeleri Başladı

mazot_gubre_destek.jpgTarım Bakanlığı'ndan çiftçiye müjdeli haber geldi. 2008 yılı çiftçi kayıt sistemine dahil olan 2 milyon 312 bin 973 çiftçiye 1.63 milyar liralık gübre ve mazot desteği ödemeleri başladı

Pazartesi günü itibariyle ödenen desteğin 468 milyon lirasını mazot, 595 lirasını gübre desteği oluşturuyor. Ödemeler bir hafta içinde tamamlanacak. Ödemelerin başladığını Tarım Bakanlığı yazılı açıklamayla duyurdu. Açıklamada, gübre fiyatlarında geçen yıl meydana gelen artıştan çiftçilerin olumsuz etkilenmesini önlemek amacıyla, gübre desteklemelerinde, bir önceki yıla göre yüzde 74-80 oranında artış yapıldığı bildirildi.

Bakanlığın açıklamasında, "Çiftçilerimizin, önümüzdeki günlerde üst gübre kullanımına başlayacak olmaları ve gübre kullanımını yaygınlaştırmak suretiyle verim artışı sağlamak amacıyla, gübre ve mazot desteklemesi ödemelerine öncelik verildi." denildi.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı

Yorumlar (1)

  • mazot ve gübre desteklemesinden faydalanabilmek için hangi şartları yerine getirmeliyiz.... yardımcı olurmusunuz....? şimdiden teskrler..

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın