Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Sulanmayan domatesle satışını üçe katladılar.

domates33_gencziraat.jpgAntalya'da yaklaşık 10 yıl önce kurulan Haspak Tarım, Numhems Tohumculuk işbirliğiyle Türkiye'nin ilk sulanmayan domatesini üretti. Kararmayan patlıcan üretimi için de çalışma yürüten şirket, böylece krize rağmen ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat fazla ürün sattı.

Fast food sektöründen şoke eden itiraf

mc-donald.jpgMagnesol XL ile kullanılmış kızartma yağlarının renginin yeniden sapsarı yapıldığı ve tekrar tekrar kullanıldığı ortaya çıktı. Sloganları da hazır: 'Kızartmalık yağlarınızı dökmeyin!

Tüketici harekete geçirdi, Türkiye'nin gıda risk haritası çıkarılıyor

gida_guvenlik.jpgTüketicinin gıda güvenliği konusundaki hassasiyeti Tarım Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. '174 Alo Gıda Hattı' kuran bakanlık, gıda güvenilirliği ile ilgili büyük bir kampanya başlatıyor.

Marmarabirlik'ten 20 milyon TL ödeme

zeytinyagi5.jpgMarmarabirlik, 29 bin zeytin üreticisine bugünden itibaren yaklaşık 20 milyon TL ödeme yapılacağını açıkladı.

Zirai Karantina Yönetmeliği Resmi Gazetede

rega.gifTarım ve Köyişleri Bakanlığının "Zirai Karantina Yönetmeliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yönetmelik, ülkeyi bitki ve bitkisel ürünlerdeki zararlı organizmalardan korumak amacıyla, bu organizmalar yönünden bitkiler, bitkisel ürünler ve diğer maddelerin ithali ve transit geçişi, serbest bölgelere yurt dışından getirilen, buralardan ülkemize ithal edilen veya transit geçişlere konu edilen bitki ve bitkisel ürünler ile ithale mani teşkil eden zararlı organizmalarla ilgili hususları kapsıyor.

'Narenciye'ye sloganını aranıyor

narenciye_ithalat.jpgDevlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Narenciyeye de fındıktaki (aganigi naganigi) gibi güzel bir slogan bulacağız. Hatta öyle bir slogan bulacağız ki, herkesin ağzı açık kalacak" dedi.

Domatese Kameralı Denetim

domates33.jpgAntalya'da bir firma, gelişmiş teknolojiyle donattığı tesislerinde, domatesleri tohum ve fide aşamasından başlayarak, üretimin ve ambalajlamanın her aşamasında kameralı sistemle seçiyor, ve aynı renk, boy, şekil ve ağırlıktaki domatesleri, ayrı ayrı ambalajlıyor.

Bölgede kuraklık endişesi başladı

kuraklik-tehlikesi.jpgDoğu ve Güneydoğuanadolu bölgesinde geçen yıl kuraklık nedeniyle ürünleri tarlada kalan çiftçiler, bu yıl da yeterli yağış olmadığı için kara kara düşünmeye başladı. Özellikle Şanlıurfa`da filizlenen ekinler sararmaya başlarken, çiftçiler, Harran ve Akçakale dışındaki ilçelerin GAP Projesi`nden yararlanmamasına tepki gösteriyor.